De kinderen omlijstten het verhaal 'De Vulkaan' met dans, geluiden, muziek en toneel. | Foto: pr
De kinderen omlijstten het verhaal 'De Vulkaan' met dans, geluiden, muziek en toneel. | Foto: pr Foto: pr

n Vulkaanuitbarsting bij Jenaplanschool De Waterval

Lisse n Jenaplanschool De Waterval stond vrijdag 14 februari in vuur en vlam! En niet alleen omdat het Valentijnsdag was. Het schoolbrede project 'Natuurverschijnselen' werd afgesloten met de spectaculaire voorstelling 'De Vulkaan', georganiseerd en begeleid door het muzikantencollectief 'Raw Resonance'.

De onder-, midden- en bovenbouw oefenden in de projectperiode voorafgaand aan de voorstelling met een vakdocent van Raw Resonance in de stamgroep en kregen aanvullende lessen van hun eigen leerkracht. Dit resulteerde in vier voorstellingen verspreid over de dag, waarin elke leeftijdgroep haar kunsten mocht vertonen aan een publiek bestaande uit ouders en bekenden.
'De Vulkaan' vertelt het verhaal dat de aarde wordt bewoond door twee volkeren die niets van elkaars bestaan af weten. Het volk van het ritme en het volk van de melodie. Op een zeker moment vragen de mensen meer van de aarde dan ze eigenlijk nodig hebben. Het lot brengt hen samen en ze komen voor grote uitdagingen te staan. De kinderen omlijstten het verhaal met dans, geluiden, muziek en toneel. De kwesties in het verhaal zijn te vertalen naar onze tijd. De leerlingen hebben met de voorstelling kunnen ervaren hoe je in harmonie kunt samenleven met elkaar en de natuur.

Maandag 30 maart, woensdag 1 en vrijdag 3 april zijn meekijkdagen op De Waterval voor nieuwe leerlingen en ouders, steeds tussen 09.00 en 12.00 uur.