Afbeelding
Foto:

Cursus voor mensen met chronische pijn

LISSERBROEK n Wie chronische pijn heeft en daar beter mee wil leren omgaan, heeft wellicht iets aan de cursus Sterk met Pijn, die grotendeels plaatsvindt in Lisserbroek. Voorafgaand is er een informatiebijeenkomst in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp.

Chronische pijn kan iemands leven en dat van zijn of haar (directe) omgeving behoorlijk beïnvloeden. Hoe kun je daar nu het beste mee omgaan? Dat leer je in de cursus Sterk met Pijn. De cursus wordt begeleid door speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers die zelf ook chronische pijn hebben, en dus precies weten waar je tegenaan loopt: zoals onbegrip van werk en omgeving, moeheid, mist in je hoofd en goedbedoelde tips. Deelnemers krijgen tools om beter om te kunnen gaan met de pijn en beter te kunnen communiceren over de pijn met de omgeving.

Ervaringen

Ervaringen van eerdere deelnemers: "Ik heb veel gehad aan het delen van ervaringen, kennis en informatie"; "Ik ga beter om met mijn grenzen en neem mezelf serieuzer"; "Er is meer ruimte in mijn leven gekomen voor andere dingen dan pijn."

Aanmelden

Geïnteresseerd of behoefte aan meer informatie? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op zaterdag 29 februari in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp, Spaarnepoort 1. De bijeenkomst duurt van 13.30 uur tot 15.30 uur, de zaal is open vanaf 13.00 uur

Graag aanmelden in verband met een beperkt aantal zitplaatsen. Aanmelden of meer informatie krijgen kan via pauline@sterkmetpijn.nl of 06-36268023.

Kosten mogelijk vergoed

De kosten zijn 60 euro voor 10 bijeenkomsten. De cursus bestaat uit de kennismakingsbijeenkomst op 29 februari, daaropvolgend 8 bijeenkomsten van twee uur en een terugkombijeenkomst na drie maanden. De cursus zelf vindt plaats in Lisserbroek en start op dinsdagmiddag 24 maart. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze kosten, vraag dit vooral bij hen na.

Patiëntenorganisaties

Deze cursus is voor leden van de patiëntenorganisaties aangesloten bij het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar 1 stem, maar men kan ook bij aanvang van de cursus lid van een van deze verenigingen worden. Deze verenigingen (waaronder Hoofpijnnet, ME/CVS-Stichting) zijn terug te vinden op de website pijnpatientennaar1stem.nl.