Rolstoelhandbal is ook geschikt voor mensen met versleten knieën; zij kunnen dan toch sporten. | Foto: pr
Rolstoelhandbal is ook geschikt voor mensen met versleten knieën; zij kunnen dan toch sporten. | Foto: pr Foto: pr

Rolstoelhandbal Foreholte niet alleen voor invaliden

REGIO n Handbalvereniging Foreholte heeft sinds vorig jaar een eigen rolstoelhandbalteam en is op zoek naar nieuwe leden via een clinic.

"Denk niet meteen: ik zit niet in een rolstoel, dus dat is niks voor mij. Want ook mensen met bijvoorbeeld versleten knieën kunnen dankzij rolstoelhandbal nog wel blijven sporten." Aan het woord is Daniëlle Damen uit Lisse, een van de trekkers van het bijzondere initiatief. Handbalvereniging Foreholte startte als eerste club in de Bollenstreek met rolstoelhandbal. “Dit is mogelijk gemaakt door een aantal partijen. Zo hebben we subsidie van Fonds 1818 gehad voor de aanschaf van meerdere rolstoelen, een bijdrage voor het vervoer van de kringloopwinkel uit Voorhout, maar ook van een fietsenmaker die voor ons de rolstoelen wil onderhouden."


Clinic

Zaterdagochtend 7 maart van 10.30 tot 12.00 is er een clinic door de spelers en staf van het rolstoelteam van HV Foreholte. Je kunt dan kennismaken met de sport door mee te doen. “Het is voor iedereen vanaf 16 jaar geschikt, zo lang je een bal kunt gooien en vangen en jezelf kunt voortbewegen in de rolstoel.”

De rolstoelhandballers trainen wekelijks op vrijdagavond van 17.30 tot 18.45 uur. Het spelen van wedstrijden behoort ook tot de mogelijkheden. “Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de clinic via rolstoelhandbal@hvforeholte.nl. De eerste maand is gratis, zodat je echt kunt inschatten of deze sport bij je past. Iedereen is welkom."


Informatieavond rond de Bloemenmozaïekwedstrijd

Lisse n Dit jaar vindt de Bloemenmozaïekwedstrijd plaats op zaterdag 18 april. Het is de 9e editie van dit fleurige evenement.

In samenwerking met de gemeente is er op donderdag 5 maart om 19.00 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis. Daar wordt uitleg gegeven hoe een goed ontwerp wordt gemaakt voor een bloemenmozaïek. Ervaringen worden gedeeld en men kan vragen stellen aan het comité, technische commissie en de jury. Ook kan men een paar nagels proefsteken. Geïnteresseerden voor deze avond kunnen zich voor 1 maart aanmelden via de website www.bloemenmozaieklisse.nl.