Foto: Sylvia Duits Hofland.
Foto: Sylvia Duits Hofland. Foto: sylvia duits hofland

Het Huis van Tante Trees deelt uit

Hillegom n Het Huis van Tante Trees heeft weer mensen blij gemaakt.

Vorige week ontving Stichting De Zevensprong 1000 euro voor het duiken met mensen met een beperking. Scouting Tjarda kreeg 900 euro voor de aanschaf van een "boothondje" om hun boten mee te tillen. Verder kreeg het Taalcafé 200 euro voor een uitje en mag iemand een nieuw tweepersoons matras gaan kopen. Stichting Carnavalvrienden Hillegom spaart voor een nieuwe kar voor de optocht en ontving een bijdrage van 500 euro. Alle winnaars gingen na afloop samen in de winkel op de foto.

Het huis van Tante Trees deelt een aantal keer per jaar uit aan lokale goede doelen. Heeft u een wens, of een bijdrage voor een project nodig? Kijk op www.hethuisvantantetrees.nl voor meer info.

De kringloopwinkel zit aan de Meerstraat 24-26 in Hillegom, en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag, steeds van 10.00 tot 17.00 uur.


Ontdek HOZO op het zorgfestival

HILLEGOM n In maart is er weer een Week van Zorg en Welzijn, dit jaar echter onder een andere naam: De Ontdekdezorg Week.

De Ontdekdezorg Week is een initiatief van Care2Care en valt in de week van 16 tot en met 21 maart. De week wordt georganiseerd om zij-instromers en herintreders te interesseren voor een baan in zorg en welzijn. Een baan kan namelijk meer zijn dan gewoon je werk. Je kunt echt iets voor een ander betekenen, werken waar je hart ligt en doen waar je goed in bent.

Omdat Care2Care twee grote zorgfestivals organiseert waar bezoekers kunnen kennismaken met zorg- en welzijnsorganisaties, heeft HOZO besloten in maart zelf geen evenement te organiseren, maar aan te sluiten bij het zorgfestival in Leiden. Het zorgfestival vindt plaats op donderdag 19 maart van 14.00 uur tot 18.30 uur in het culturele centrum Scheltema aan de Marktsteeg 1 in Leiden.

Namens HOZO zullen er verschillende medewerkers op het festival aanwezig zijn om bezoekers te informeren over het werk en de opleidingsmogelijkheden bij HOZO.

Geïnteresseerden die niet in de gelegenheid zijn om het zorgfestival te bezoeken, kunnen contact opnemen met de afdeling p&o via 0252 576 500 of hr@hozo.nl. Voor meer informatie en vacatures: www.hozo.nl.