Afbeelding
Foto:

Banketbakker Van Dam viert feest

Hillegom - Rene en Ineke Huigsloot zijn 25 jaar eigenaar van Banketbakkerij van Dam. En dat wordt uiteraard gevierd! Dit hele jubileumjaar is er iedere maand een andere aanbieding.

René en Ineke Huigsloot kijken met heel veel plezier terug op de afgelopen 25 jaar. Ineke: "We delen lief en leed met onze klanten. Heel mooi om een generatie te zien opgroeien. We worden na al die jaren nog steeds blij als klanten ons lekkere gebak en onze taarten staan te bewonderen in de winkel. We staan elke dag een feestje te verkopen!”

Ging er ook wel eens iets fout? Ja dus. Een omgevallen bruidstaart! Gelukkig kon deze nog nét voordat het bruidspaar binnenkwam gerepareerd worden. René: “Ik heb een bijzondere herinnering aan de taart die ik voor het sportfondsenbad maakte, voor 800 man. Op acht platen van 80x60 cm hebben we die los daarnaartoe gebracht en op locatie aan elkaar gezet en met decoratie afgewerkt, zodat het net één grote taart leek. Dat was werkelijk een heel mooie opdracht!"

Meer dan eens komen klanten die allang verhuisd en toevallig in Hillegom zijn, even langs in de winkel. Gewoon voor de gezelligheid. Maar Van Dam heeft vooral een vaste klantenkring met mensen die hier wekelijks, soms tweemaal per week komen. Dat heeft ook met het team te maken. "De sfeer in ons team is echt heel goed. Onze zoon Marcel (28) zit sinds 2014 in zaak. Hij heeft zich toegelegd op het bereiden van vers ijs en werd tweede tijdens de Dutch Pastry Award.”

Van Dam staat natuurlijk met name bekend om z’n moorkoppen en tompoucen. Maar waar menigeen ook voor omrijdt zijn appelkanjers en Hillegommertjes. Zeker het proberen waard! Vanaf maart is de nieuwe website www.vandambanket.nl online. Hou deze in de gaten, want ook daar gaan ze een actie mee doen. Banketbakkerij Van Dam, Hoofdstraat 172, 0252-515721.