Aniek Stokkers en Dennis de Groot spelen de voorstelling 'De vriendelijke draak' in het Koetshuis. | Foto: pr
Aniek Stokkers en Dennis de Groot spelen de voorstelling 'De vriendelijke draak' in het Koetshuis. | Foto: pr Foto: pr

Kindervoorstelling 'De vriendelijke draak' in Koetshuis Kasteel Keukenhof

Lisse n In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof wordt zondag 8 maart de kindervoorstelling ‘De vriendelijke draak’ gespeeld. Het is een spannende voorstelling over draken en vooroordelen voor kinderen vanaf vier jaar en hun (groot)ouders.

‘De vriendelijke draak’ is een productie van Mark Haayema. Hij schreef ook het gelijknamige boek. Het verhaal gaat over Teun, die alles over draken weet. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt zijn dorp Zozaai opgeschrikt door zo’n monster. Iedereen is bang of wil bang zijn, omdat alle draken gemeen horen te zijn. Of is hij toch niet gemeen en juist een vriendelijke draak? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam.

De voorstelling wordt gespeeld door Aniek Stokkers en Dennis de Groot. Anniek Stokkers is werkzaam als freelance actrice en poppenspeler in het theater, op tv en in film. Ze speelde in tal van voorstellingen voor jeugd- en muziektheater (onder andere Ghandi en Het bos draait door).

Dennis de Groot is (poppen)acteur in het theater (zoals Woezel & Pip en Tovenaar van Os) en op tv (onder meer Wat een poppenkast en GTST).

‘De vriendelijke draak’ maakte Mark Haayema in 2012 bij Theater Gnaffel. Vervolgens verscheen ook het gelijknamige boek van zijn hand, dat inmiddels zijn derde druk heeft beleefd. Het verhaal is ook gespeeld met muzikale begeleiding van het Residentieorkest en een koperkwintet van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

De voorstelling op 8 maart begint om 15.00 uur en duurt zo'n 50 minuten. Het Koetshuis is open vanaf 14.30 uur. Kaartverkoop en reserveren: www.kasteelkeukenhof.nl/agenda, cultureel@kasteelkeukenhof.nl of telefonisch 0252-465555.


Winterse lunch in 't KrantCafé

Lisse n Senioren kunnen dinsdag 10 maart van 12.00 tot 14.00 uur bij 't KrantCafé Lisse genieten van een winterse lunch.

Deze bestaat uit erwtensoep, roggebrood, katenspek en een bijpassend toetje. Het menu wordt geserveerd in samenwerking met Keurslager Ronald Clemens, Vivaldistraat 3. De kosten zijn 6 euro, inclusief een drankje. Senioren kunnen zich aanmelden van 2 tot en met 6 maart (uitgezonderd donderdag 5 maart) tussen 10.00 en 12.00 uur bij een van de gastdames of -heren van t KrantCafé in ’t Poelhuys, Vivaldistraat 4.