Uiteraard bracht de burgemeester een mooie bos bloemen mee voor het bruidspaar. | Foto: Annemiek Cornelissen
Uiteraard bracht de burgemeester een mooie bos bloemen mee voor het bruidspaar. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto:

Bart en Gerda Swart 60 jaar getrouwd

n 'Ik ben nog net zo verliefd op haar als vroeger!'

HILLEGOM n Bart (82) en Gerda (83) Swart- van der Genugten vierden 4 maart hun diamanten huwelijksjubileum. Burgemeester Arie van Erk en zijn echtgenote Petra brachten het bruidspaar een bezoek Zondag 8 maart werd het feest gevierd in de grote zaal van Villa Flora met een lopend buffet en live muziek. Daar werd uitgebreid gedanst, want we hebben hier te maken met een heel actief echtpaar.

Door Annemiek Cornelissen

Bij binnenkomst is de hometrainer al te zien op het overdekte terras van hun mooie appartement aan het Van Nispenpark. “Daar probeer ik iedere dag wel even op te gaan hoor, als het weer het toelaat”, zegt de bruidegom die terugkijkt op een heel sportief leven. Zo heeft hij jarenlang getennist en getafeltennist en was hij voorzitter van de tafeltennisvereniging (SDO). “Iedere woensdagmiddag is er in het verenigingsgebouw een soos voor ouderen en daar sla ik nog regelmatig een tafeltennisballetje mee”, vertelt hij. Ook zijn vrouw is nog heel sportief. Zij tennist nog altijd met veel plezier bij de Hillegomse Tennisvereniging.


Het bruidspaar leerde elkaar kennen in Amsterdam, waar beiden werkten. Bart bij de Nederlandsche Handelsmaatschappij, nu ABN/AMRO en Gerda bij de Eerste Hollandse Levensverzekeringsbank. “Ik maakte in de pauze met een collega een wandeling op de Kalverstraat en daar liep Gerda ook.


Tekort aan mannen

Zij bleken oud klasgenootjes te zijn en groetten elkaar. Ik heb haar ook gedag gezegd, maar verder niets.

Ik zat indertijd al op tafeltennis en de voorzitter van deze vereniging was ook dansleraar. Ze hadden tekort aan mannen en hij vroeg me een keer mee te gaan. Dat heb ik gedaan en ik kwam Gerda weer tegen. We hadden meteen een klik en na twee jaar verkering, gevolgd door twee jaar verloving, zijn we getrouwd”. Op een gegeven moment kreeg Bart die inmiddels werkte als procuratiehouder bij de ABN/AMRO in Haarlem, een dienstwoning in Hillegom, aan de overkant waar het echtpaar nu woont. Sinds die tijd zijn ze Hillegommers.

“We zijn helemaal ingeburgerd hoor en voelen ons echt Hillegommer. Dat kan ook niet anders, want we wonen hier al 47 jaar."

Samen zette ze zich jarenlang in als vrijwilliger bij Tafeltje Dekje. Bart was zeven jaar secretaris van de Hillegomse Bridgeclub en is al 20 jaar lid van de Sociëteit in Flora. Het echtpaar bridget nog steeds.


Oppassen op de kleinzoons

Samen hebben ze een zoon en twee kleinkinderen, Sam en Jimmy, waar ze wekelijks nog een dag op passen.

"Heerlijk om te doen", zegt het bruidspaar. Verder speelt Gerda nog piano en volleybal, en kijken ze graag samen tv of luisteren muziek.

Bart zegt hoe mooi “zijn” Gerda er nog uitziet voor haar leeftijd. “Kijk haar zitten dan met haar mooie moderne kleding! Ik ben nog net zo verliefd op haar als vroeger!”