Hippe dansmoves zijn niet alleen voor jongeren, ook 60-plussers blijven er vitaal bij.
Hippe dansmoves zijn niet alleen voor jongeren, ook 60-plussers blijven er vitaal bij. Foto: pixabay

Minibieb nu ook voor kinderen

Hillegom n In Plein28 staat al geruime tijd een minibieb met boeken voor volwassenen.

Naast de minibieb voor volwassenen is er nu ook een minibieb voor kinderen. Een speelkeukentje is omgebouwd tot een boekenkastje waar kinderen zowel kunnen spelen als lezen. Om deze extra op te laten vallen, is er op de achterkant een kunstwerk geschilderd door stagiaires van het Fioretti College Hillegom. Dit kunstwerk, de minibieb staat voor het raam, zodat voorbijgangers de minibieb niet kunnen missen. Geïnteresseerd in onze minibieb of in andere activiteiten van Plein28? Kom gerust eens kijken. Meer info: Marije Pots, coördinator Plein28, m.pots@welzijnskompas.nl / 06-40644805.


Nooit te oud voor hippe dansmoves: Marente Hiphop voor 60-plussers

REGIO n Marente gaat weer starten met de cursus Hiphop en wel op vier locaties. Vanaf vrijdag 17 april van 09.30-10.30 uur kunt u terecht in Katwijk en van 11.15-12.15 uur in Oegstgeest. De cursus op de derde en vierde locatie start op maandag 11 mei van 13.15-14.15 uur in Sassenheim en om 15.00-16.00 uur in Lisse.

In deze cursus komen de hipste dansmoves voorbij. Een leuke, eigentijdse manier van bewegen en meteen balans- en krachtoefeningen doen. De cursus is voor alle 60-plussers die plezier hebben in lekker dansen en bewegen. In de Marente Hiphopcursus komen de hipste dansmoves voorbij, van bouncen tot sidesteps en van schoudershakes tot moonwalks. Onder leiding van een dansdocent van Sportief Plus kunnen deelnemers zich wekelijks uitleven op moderne beats. Goed voor de conditie, spieren en evenwicht.

De cursus is geschikt voor alle 60-plussers die plezier hebben in dansen en bewegen en het leuk vinden om daar op een vernieuwende manier mee bezig te zijn. Hiphop heeft alles: het is een heel brede dansstijl waar iedereen z’n eigen vorm in kan vinden. Je blijft er geestelijk en lichamelijk vitaal bij. En het is nog gezellig ook.


Aanmelden

Marente Hiphop wordt aangeboden in 10 wekelijkse lessen. Die in Lisse starten op maandag 11 mei, het lesuur is steeds van 15.00 tot 16.00 uur. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door Vegro. Zorg en Zekerheid vergoedt deze cursus geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de aanvullende verzekering. Voor meer informatie en/of aanmelding: neem op werkdagen contact op met Marente tussen 08.30 en 16.30 uur via (071) 409 32 23 of via e-mail: ledenservice@marente.nl. Kijk ook op www.marente.nl/hiphop.