Ontsluiting plangebied Nieuw Meerzicht

LISSE n In de commissievergadering Ruimte en Infrastructuur van maart 2019 is de vraag gesteld of de nieuwe inrichting van de Ringvaartdijk binnen het plangebied 'Nieuw Meerzicht' ook op de dijk richting de Lisserbrug doorgezet kan worden. Het verzoek is intern met de projectleider Nieuw Meerzicht en medewerkers Buitenruimte (groen/verkeer) besproken, maar blijkt niet mogelijk.

Door Arie in 't Veld

Vanwege het huidige gebruik van de weg voor de aanliggende voorzieningen wordt geadviseerd het huidige profiel met groenstructuur te behouden. Het profiel op de Ringvaartdijk binnen Nieuw Meerzicht bestaat uit een voetpad voor de woningen en een aanliggend fietspad met groenstrook langs de Ringvaart. In de groenstrook is een bomenstructuur en nader uit te werken speelvoorziening opgenomen. Het bestaande wegprofiel tussen het plangebied en de Lisserbrug bestaat uit een voetpad langs de woningen/bedrijfspanden met aanliggend een doodlopende rijbaan voor verkeer in twee richtingen en parkeervoorzieningen aan de zijde van de Ringvaart. Op korte termijn staan er voor het groen, de riolering en de wegverharding geen grootschalige beheerwerkzaamheden op dit wegvak gepland.

Het vervangen van de bestaande rijbaan met doorzetting van het fietspad vanuit het nieuwe plangebied naar de Lisserbrug levert problemen op voor de ontsluiting van de aanliggende woningen/bedrijven en de parkeervoorzieningen. Ook is de aanleg van een fietspad met het huidig gebruik door touringcarbussen voor de aanmerende rondvaartboten (inclusief bijbehorende verkeersbewegingen in een doodlopende straat) niet verenigbaar. De rijbaan moet voor deze functies gehandhaafd blijven.

Langs de Ringvaart is momenteel al een bestaande groenstrook met goede bomenstructuur aanwezig. Binnen het plangebied Nieuw Meerzicht wordt de groenstrook met bomenstructuur langs de Ringvaart doorgezet en gaat een eenheid vormen met een verbinding naar het plangebied. Aanpassing van de bestaande groenstructuur is hiervoor niet nodig. Of met name de bezwaarmakers tegen de manier van ontsluiten van dit nieuwe project zijn, zal de tijd op korte termijn leren.


Zwemmaatjes twee keer per maand

Lisse n Zwemmaatjes wordt op de eerste en derde maandag van de maand gehouden van 12.00 tot 13.00 uur in De Waterkanten. Beweeg met je maatje op eigen tempo in het warme water. Liften, speciale tilliften, rolstoelen en rollators zijn aanwezig. Aanvang 11.45 uur, meedoen kost 6 euro per duo, inclusief koffie/thee. Data: 16 maart, 6 en 20 april. Vooraf inschrijven tot 1 week van tevoren: www.sportfondsenlisse.nl/buurtsportcoach/zwemmaatjes.