Jolanda Langeveld, Maria Hulsebosch en Ellen Hofman in het LAM. | Foto: pr
Jolanda Langeveld, Maria Hulsebosch en Ellen Hofman in het LAM. | Foto: pr Foto: pr

Wethouder met inwoners te gast in het LAM Museum

LISSE n Drie Bollenstrekers waren woensdag 4 maart samen met wethouder Jolanda Langeveld te gast in het LAM Museum. Het bezoek was een van de geveilde ontmoetingen tijdens het Festival der Ontmoeting vorig najaar.

Tijdens dit evenement op 12 oktober in de Kulturele Raad in Hillegom werden bijzondere ontmoetingen geveild. Wethouder Jolanda Langeveld bood een gezamenlijk bezoek aan het LAM aan. Ze heeft ervan genoten. "De ontmoeting met een cultureel tintje is wat mij betreft meer dan geslaagd! We hebben elkaar geïnspireerd door een mooi gesprek over contact en elkaar zien. En daarna volgde natuurlijk een rondleiding door het prachtige LAM. Ik hoop dat we elkaar in de samenleving ook weer meer gaan ontmoeten. Echt contact draagt bij aan het geluk van mensen.”

Een van de deelnemers, Maria, was ook onder de indruk: “In een artistiek ingericht kantoor in zo’n mooi museum in gesprek kunnen gaan met elkaar is ontzettend leuk. Ik kon merken dat de wethouder erg bevlogen is en zich ervoor wil inzetten om eenzame ouderen en jongeren te bereiken. We hebben afgesproken om elkaar nog vaker te spreken over dit onderwerp.”

“Het gloednieuwe LAM op Landgoed Keukenhof wil ‘je eerste liefde in het kijken naar kunst zijn’,” zegt directeur Sietske van Zanten. “Hier staat jouw ervaring centraal. Kennis over kunst is niet nodig.” De kunstwerken met het thema voedsel & consumptie, de gastvrije medewerkers, speelse kijktips en een digitale tour bieden bezoekers van alle leeftijden handvatten om er een bijzondere kunstervaring van te maken. Het LAM werd genomineerd voor diverse architectuurprijzen en won een Dutch Creativity Award.


Aanschuiven bij de Tafel van WelzijnsKompas

Lisse n Iedere maandag is de Tafel van WelzijnsKompas van 15.00 tot 16.30 uur in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A.

Iedereen is welkom met een vraag over mantelzorg, vrijwilligerswerk, zelfstandig wonen of sociale contacten. Regelmatig is een organisatie aan tafel aanwezig. Maandag 16 maart is mevrouw Graner van de Voedselbank Lisse aanwezig. Zij vertelt over wat de Voedselbank inhoudt en wat vrijwilligers voor de organisatie kunnen betekenen. Een ondersteuning in voedselverstrekking of een financiële ondersteuning is van harte welkom. Voor meer info over vrijwillige inzet, voedselverstrekking en eventuele donaties: www.voedselbanklisse.nl