Afbeelding
Foto: pr

n Praalwagenontwerpen Bloemencorso gepresenteerd

REGIO n Het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft dit jaar het thema Freedom. De presentatie van de praalwagenontwerpen vond vrijdagavond 6 maart plaats bij Van der Valk Hotel Sassenheim – Leiden.

Corsovoorzitter Willem Heemskerk heette iedereen welkom en stelde Nicky Westerhof van stichting Bretels voor. Zij presenteerde de praalwagentekeningen, die steeds enkele seconden los werden getoond op scherm, waarna de praalwageneigenaren kort iets over het ontwerp vertelden. Tussendoor werd een filmpje over het maken van de ontwerpen vertoond, erg leuk en dynamisch in beeld gebracht. Heemskerk gaf aan dat alle corso’s (dus ook dat van de Bollenstreek) voorgedragen zijn voor de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Met betrekking tot het coronavirus zijn de richtlijnen van RIVM en GGD ingebed in het corsoveiligheidsplan. Applaus was er voor de corso-ontwerpers Jack van der Ende en Eric Pannenborg die dit jaar hun eerste hele corso doen.


Gemeente Lisse heeft dit jaar gekozen voor Panorama Tulipland. Het origineel is geschilderd door Leo van den Ende. De vergezichten en het open (bollen)landschap staan voor vrijheid, en hét voorbeeld van vrije ruimte tussen de grote steden in het dichtbevolkte westen. De gemeente Hillegom gaat voor een rups die zich ontpopt tot een vlinder. Hillegom wil een gemeente zijn waar iedereen vrijheid voelt; kunnen zeggen wat je vindt en zijn wie je wilt zijn.