De begunstigden tonen de uitgereikte cheques. | Foto: pr
De begunstigden tonen de uitgereikte cheques. | Foto: pr Foto:

Donaties uit de Sizo Club

HILLEGOM n Vier Hillegomse organisaties kregen vorige week uit handen van Henk Lamfers van de vv Sizo een cheque om te besteden aan activiteiten en faciliteiten.

Het geld van de donaties, zo vertelde Sizo bestuurslid Ed Deen voorafgaande aan de uitreiking, komt uit een fonds dat in de historie van Sizo door leden van de voormalige Club van 100 van de zaterdagvoetbalvereniging bijeen is gebracht en dat na opheffing van de veldvoetbaltak in 2012 anno 2020 nog steeds op de bank staat.

Sizo wil dat dit geld goed besteed wordt en denkt daarbij aan bijvoorbeeld speeltuinverenigingen en andere organisaties die zich verdienstelijk maken op het gebied van sport spel spanning en maatschappelijk werk met de nadruk op kinderen en jeugd. De speeltuinverenigingen De Kapertjes en Jeugdland, alsmede de Hillegomse Huttenbouw en de HillBillies voldoen volgens het Sizo bestuur aan deze criteria en zagen hun aanvraag gehonoreerd. De Kapertjes ontvingen 2.400 euro voor flinke renovatie werkzaamheden. Waarbij het aspect dat ze de laatste jaren minder subsidie kregen,en omdat bewoners van Patrimonium altijd een goede band hebben onderhouden met Sizo, een grote rol speelde. HillBillies kregen 450 euro uit waardering voor hun vakantiekampen. Jeugdland kreeg 300 euro voor aanschaf van meubeltjes en Stichting Hillegomse Huttenbouw ontving 300 euro voor hun goede werk.


Vanzelfsprekend waren de begunstigde organisaties elk voor zich heel blij voor de bijdrage die, zo verzekerden hun vertegenwoordigers, goed worden besteed.