Invloed van muziek

Hillegom n Het Alzheimer Café is dinsdag 17 maart in de grote zaal van Bloemswaard aan de Garbialaan 3. Het thema is: De invloed van muziek en ritme bij het oproepen van herinneringen.

Met elkaar communiceren is niet makkelijk als dementie een steeds grotere rol gaat spelen. Maar wat vergeet iemand nu wel en wat niet? Hoe zit dat met muziek luisteren of maken, kennelijk werken de hersenen dan anders. Muziek kan helpen bij het communiceren met elkaar. Het kan ook rust brengen na drukke bezigheden. Het roept herinneringen op aan contacten met mensen. Het kan helpen met duidelijk praten.

Een muziektherapeut vertelt over de invloed van muziek en ritme en laat de deelnemers ervaren wat muziek met iemand kan doen. Het Alzheimer Café is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, partners, familie, zorgverleners en andere belangstellenden. De toegang is gratis inclusief consumpties. Iedereen is van harte welkom in de grote zaal van Bloemswaard. Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.


Nieuwe activiteiten in Plein28

Hillegom n Er is een aantal nieuwe activiteiten gestart in Plein28:

Op woensdag van 14.00 tot 15.30 uur is er een educatieve activiteit speciaal voor ouders en kinderen (of grootouders en kleinkinderen) om samen aan mee te doen. Elke week is er een ander thema, zoals: gezondheid, voeding, natuur of beroepen.

Op donderdag van 13.00 tot 15.00 uur is er een tekengroep waar iedereen aan de slag kan met eigen materiaal. Zelfstandig, maar toch gezellig in een groep. Er kan getekend worden, maar ook schilderen is mogelijk. Deze activiteiten zijn gratis. Alleen voor koffie, thee of limonade wordt een eigen bijdrage gevraagd. Geïnteresseerd om als vrijwilliger mee te helpen bij deze of andere activiteiten? Dat kan ook.

Bij vragen kan er contact opgenomen worden met Marije Pots, coördinator Plein28, m.pots@welzijnskompas.nl of bel: 06-40644805.


Jazz en funk bij Perdido

Hillegom n De Nederlands/Colombiaanse pianist Tico Pierhagen staat zaterdag 14 maart samen met zijn band Aguabajo op het podium van Jazzclub Perdido.

Zij brengen een mix van Westerse en Latijns-Amerikaanse muziek wat zich het best laat omschrijven als Colombiaanse jazz folklore. Colombiaanse folklore heeft heel eigen specifieke kenmerken. Naast Tico op piano zijn Frans Cornelissen (trombone), Efraim Trujillo (sax), Dave Breidenbach (bas) en Enrique Firpi (drums) te horen. Kaarten via reserveren@perdido.nl, in de voorverkoop verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers of voor de aanvang van het concert aan de zaal. Aanvang 20.30 uur.


Zondag Open met Crescendo

Lisse n De Werkgroep Zondag Open, aangesloten bij de Stichting De Paraplu, heeft het koper- en houtensemble van Crescendo uit Sassenheim gestrikt voor een optreden in De Beukenhof, Eikenlaan 2a. Alle muziekstukken worden ingeleid op een cabaretachtige manier met grappen en typetjes. En men brengt een muzikaal sprookje, waarbij het publiek de bekende liedjes mag meezingen. De uitvoering is op zondag 15 maart, aanvang 14.00 uur, einde circa 16.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. Mede dankzij een donatie van Fonds 1818 is de toegang gratis. Zie ook www.deparaplu-lisse.nl.