Bij de vorige beurs in november was het gezellig druk. | Foto: pr
Bij de vorige beurs in november was het gezellig druk. | Foto: pr Foto: pr

Modelspoorbeurs in De Nachtegaal

Lisse n De Tulpenzaal van restaurant De Nachtegaal is zaterdag 14 maart opnieuw het decor van de dertiende editie van de halfjaarlijkse modelspoorbeurs Lisse. Liefhebbers van modelspoortreinen, eigenaren van een modelbaan en hobbyisten die diorama’s of kerstdorpen bouwen, kunnen op deze beurs hun hart ophalen.

Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen bezoekers op hun gemak kijken, kopen en mogelijk ook ruilen. De toegang is gratis. Het is een kleinschalig en regionaal evenement, georganiseerd door vrijwilligers en liefhebbers van modelspoortreinen. De meeste bezoekers komen uit het gebied tussen Leiden en Haarlem, de Bollenstreek dus, maar bij navraag bleek, dat er steeds meer bezoekers van buiten de Bollenstreek komen. Ook het aantal jonge bezoekers neemt toe. De beursorganisatie streeft ernaar deelnemers uit te nodigen, die samen met elkaar een zo gevarieerd en uitgebreid assortiment aanbieden. Eén van de deelnemers is de NZH Hobbyclub uit Haarlem, zij demonstreren de werking en toepassing van een 3d-printer en tonen een Märklin oldtimerbaan in schaalgrootte H0. Ook is het mogelijk bij een van de leden van de NZH Hobbyclub een locomotief of trein gratis laten testen of door een specialist tegen een vriendenprijsje te laten nakijken en repareren.

Het adres van restaurant De Nachtegaal is Heereweg 10.

Heren 1 Hisalis verovert tweede positie in competitie

sport n De winterstop is voorbij en het eerste herenteam van Hisalis ontving Zeewolde. Mats de Bruin, Tigo Dik en Floris Spoelstra van Jongens A1 speelden mee.

Ondanks de lage positie van Zeewolde in de ranglijst begonnen de bezoekers met veel ambitie. Hisalis veroverde de eerste strafcorner, maar de sleeppush van Sven Cozijn ging net naast het doel. Onverwachts viel de eerste goal van de wedstrijd kort voor het einde van het eerste kwart. Het werd gemaakt door Zeewolde: 0-1. Het tweede kwart kreeg Hisalis strafcorner na strafcorner mee, maar wist er geen enkele te verzilveren. Kort voor rust wist Maarten de Wit dan toch de gelijkmaker te scoren. Kort na rust sloeg strafcornerspecialist Boudewijn Broersen de eerste mogelijkheid hard in: 2-1. Deniz de Jong gaf de bal scherp op wederom Maarten de Wit die de 3-1 en daarna nog de 4-1 scoorde. Zeewolde kreeg nog een strafcorner in de slotfase die uitmondde in een strafbal die in het doel van Hisalis belandde, zodat de eindstand 4-2 voor Hisalis werd. Door deze winst komt Hisalis op de tweede plaats in de competitie te staan onder het al ver uitgelopen Athena. Er zijn nu 5 teams met vrijwel hetzelfde aantal punten als Hisalis, wat de tweede helft van de competitie zeer spannend maakt.