Startersbeleid Hillegom en Lisse onderzocht

LISSE n De rekenkamercommissie wil met haar onderzoeken een constructieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van het bestuur van de gemeenten Hillegom en Lisse. In het bijzonder doordat rekenkameronderzoek de controlerende en kaderstellende rol van de gemeenteraden versterkt. Deze commissie startte eind april 2019 een onderzoek naar de effectiviteit van het startersbeleid van de gemeenten Hillegom en Lisse.

Door Arie in 't Veld

Het doel van het onderzoek is na te gaan in hoeverre de doelstelling in de Woonvisies van beide gemeenten 2015 zijn vertaald in concrete acties en in hoeverre dat heeft geleid tot kansen op de woningmarkt voor starters. Het onderzoek, dat onder verantwoordelijkheid van de commissie is uitgevoerd door onderzoekers van Labyrinth, is inmiddels afgerond. Het rapport is in januari 2020 aan de colleges van B en W voorgelegd voor een bestuurlijke reactie op de aanbevelingen. De raden hebben het rapport ter informatie ontvangen. De rekenkamercommissie verwacht het eindrapport (inclusief bestuurlijke reactie) in het eerste kwartaal van 2020 aan de raden aan te kunnen bieden.

De rekenkamercommissie wil aan de burgers van Hillegom en Lisse zichtbaar maken op welke manier de doelstellingen van de gemeenten daadwerkelijk worden bereikt. De rekenkamercommissie oriënteert zich voortdurend op mogelijke onderwerpen voor onderzoek. Zij laat zich bij de keuze van onderwerpen niet alleen leiden door suggesties van derden, maar houdt ook zelf bij wat er speelt binnen de twee gemeenten. Hiervoor maakt de rekenkamercommissie gebruik van officiële stukken, zoals raad- en commissiestukken en stukken van de colleges. Verder gebruikt de rekenkamercommissie bronnen zoals lokale kranten, vakbladen en oriënteert zij zich op het werk van andere rekenkamer(commissie)s. Periodiek spreekt de rekenkamercommissie met de fractievoorzitters van de raden van Hillegom en Lisse over mogelijke onderzoeksonderwerpen. Dit alles leidt tot een groslijst van onderzoeksonderwerpen, waaruit de rekenkamercommissie een keuze maakt.


Weer prijs voor dansgroep Welkom

LISSE n Opnieuw is een dansgroep van Danscentrum Welkom uit de Bondstraat erin geslaagd hoge ogen te gooien bij een wedstrijd. Vorige week werd namelijk in Hoofddorp door de hiphopgroep 'Spice' van het centrum een tweede plaats veroverd.

Door Arie in 't Veld

Spice is een hiphopgroep die bestaat uit Rosalie Trompert, Danique Heemskerk, Guusje Lardenoye en Charlie van der Veek. Zij vormen sinds vorig jaar een team bij het danscentrum en worden getraind door Kim Amattaeran. De groep heeft de ambitie om de lat hoger te leggen dan alleen een uurtje ontspanning in de week. Dat betekent in de praktijk dat er vele uren in de week worden getraind, maar het blijkt dat dit dus ook zijn resultaat afwerpt zoals het behalen van de tweede prijs in een toernooi waarvoor zwaar door deelnemers was ingetekend. Het is overigens een van de groepen van Welkom die al dan niet regelmatig aan wedstrijden deelnemen, naast uiteraard de reguliere danslessen waaraan honderden mensen deelnemen. Het leeuwendeel van alle lessen wordt gegeven door Rachell en Peter van der Veek. In dans en sport zijn zij zeer veelzijdig en hebben zij een zeer hoog niveau. Rachell en Peter worden bijgestaan door Peter Rombouts, die reeds zijn sporen heeft verdiend in de danswereld, en Kim Amattaeran.

Welkom wordt al 20 jaar gerund door Peter en Rachell. Behalve talloze titels op wereldniveau zijn ze gediplomeerd in alle vormen van dans waarin ze les geven. Ze zijn professionals op het gebied van dans en geven het merendeel van alle lessen zelf.