Wethouder Fred van Trigt kijkt aandachtig mee bij een van de leerlingen. | Foto: Remco Out.
Wethouder Fred van Trigt kijkt aandachtig mee bij een van de leerlingen. | Foto: Remco Out. Foto:

Fio heeft eigen Techniek hotspot

Hillegom n Het Fioretti College Hillegom heeft vanaf vorige week een hotspot voor Techniek en Technologie. Op een ludieke manier wijze werd deze geopend door wethouder Fred van Trigt. Na een druk op de knop trok een bestuurbare racewagen het doek voor het entreebord weg.

Door Remco Out

De hotspot is een onderdeel van het Sterk Techniek Onderwijs in de regio en bestaat in Hillegom uit een paar lokalen.

Het eerste lokaal staat vol met computers, 3D-printers en lasersnijders. In dit lokaal leren de leerlingen vooral ontwerpen en met moderne technieken werken. De andere lokalen zijn ingericht voor onder andere presentaties, ambachtelijke techniek en met de hand ontwerpen. De leerlingen uit de onderbouw zitten drie uur per week in de hotspot. “Er is speciaal een programma ontworpen voor de lessen in de hotspot. Deze is ook aangepast op de verschillende niveaus die we op school hebben”, laat waarnemend directeur Ben Kersten weten.

De hotspots zijn niet alleen voor de leerlingen van het Fioretti College Hillegom. “De hotspot is ook twee dagen gereserveerd voor de basisscholen. Leerlingen van scholen uit Hillegom, Lisse en Lisserbroek komen dan hier met techniek en technologie werken. Hiervoor hebben we ook extra docenten opgeleid”, vertelt Kersten enthousiast.


Goed voor de streek

De samenwerking met het bedrijfsleven wordt ook hechter. “Dit is een prachtige ontwikkeling voor Hillegom en de streek. Het zorgt ervoor dat je de nieuwe generatie aan onze streek bindt. Bedrijven hebben medewerkers nodig met nieuwe vaardigheden en Fioretti leidt ze hier juist voor op”, laat wethouder Fred van Trigt weten. De samenwerking tussen scholen in het voorgezet onderwijs en middelbaar onderwijs uit de regio is ook beter geworden. Deze hotspot is net als op andere scholen uit de regio gefinancierd vanuit het Sterk Techniek Onderwijs. Het doel hiervan is om de techniek en technologie beter op de kaart te zetten en het onderwijs te verbeteren

Afbeelding