Supers mogen langer open op zondag

Lisse n De gemeente heeft supermarkten en andere levensmiddelenbedrijven toestemming gegeven om - zolang de noodverordening COVID-19 duurt - op zondagen langer open te zijn.

Deze winkels kunnen een ontheffing aanvragen voor opening tussen 08.00 en 20.00 uur. Dit zorgt voor meer spreiding van klanten over de gehele dag. Dit is veiliger voor de klanten en voor het winkelpersoneel. In ieder geval Jumbo en Albert Heijn maken gebruik van deze verruiming en zijn de komende tijd zondags open van 10.00 tot 19.00 uur.


28-jarige Lisser aangehouden

POLITIE n Een getuige belde zaterdagavond 28 maart rond 21.45 uur de politie, omdat bewoners van een woning aan de Rijnsburgerweg door een groep mannen gewelddadig waren overvallen.

Een 35-jarige man liep door het geweld verwondingen op en is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Vijf mannen en een vrouw, een 33- en 26-jarige uit Hillegom, een 28-jarige uit Lisse, een 33-jarige uit Oegstgeest, een 24-jarige zonder vaste woonplaats en een 24-jarige vrouw, zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de overval. De politie onderzoekt de zaak.


Campagne 'Slimmer chillen = corona killen'

Bollenstreek n Onder de naam “Slimmer chillen = corona killen” is de Veiligheidsregio Hollands Midden een campagne voor jongeren gestart.

Chillen met je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd, als je zoveel mogelijk thuis moet blijven van de overheid? Of wel naar buiten mag, maar altijd minimaal op anderhalve meter afstand van elkaar moet blijven? De campagne daagt jongeren en studenten uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken.

Op www.slimmerchillen.nl kunnen jongeren inspiratie opdoen en eigen bijdragen insturen. Barry Badpak en YouTuber Alexander Ancher geven alvast tips. Inzenders maken wekelijks kans op een cadeaubon.