Afbeelding
Foto: pr

Pasen Willibrordus-parochie kleurrijker dan ooit

REGIO n Het zal de meesten inmiddels wel bekend zijn dat voor de paasviering in Rome dit jaar geen bloemen vanuit Nederland komen. Alles ligt stil vanwege de coronacrisis tenslotte.

Een belangrijk deel van deze bloemen worden hier bij ons in de parochie gebroeid, ofwel klaargestoomd voor de bloei met Pasen.

Nu deze bloemen dit jaar in de Goede Week niet naar Rome gaan, is men gaan brainstormen om er wat creatiefs mee te doen. Er is besloten om alle vier de kerken van de H. Willibrordus-parochie op te luisteren met deze bloemenpracht.

Dat betekent dat zowel de H. Jozef en H. Martinuskerk in Hillegom, de H. Hartkerk in De Zilk en de H. Engelbewaarderskerk en de St. Agathakerk in Lisse versierd gaan worden met deze fraaie potten met bloemen. Deze worden eerst gezegend op woensdag 8 april om 07.30 uur bij H. van der Slot aan de Heereweg 363 te Lisse door de nieuwe pastoor, Bouke Bosma. Vervolgens worden ze uitgereden naar de vier kerken en krijgen ze daar een mooi plekje.

Aangezien de kerken met Pasen helaas nog gesloten zijn voor de vieringen, geldt dit plan hoofdzakelijk voor de aankleding aan de buitenkant van de kerken. Een klein deel van de bloemen zal binnen in de kerk gebruikt worden om ook de livestreamdienst in de Agathakerk op te fleuren.