Herbenoeming Arie van Erk

Hillegom n De gemeenteraad van Hillegom stelt een vertrouwenscommissie in om de huidige burgemeester Arie van Erk voor een periode van zes jaar te herbenoemen.

Omdat Van Erk op 14 november 2014 aantrad als burgemeester van Hillegom, zit zijn eerste ambtstermijn er bijna op. Het burgemeesterschap in dit dorp bevalt hem prima, maar uiteindelijk moet de raad bepalen, of ze ook met Van Erk verder willen gaan. Hoewel dat voor de hand ligt, moet er toch een vertrouwenscommissie worden aangesteld. Deze commissie kan dan aan de Commissaris van de Koning vragen om de burgemeester te herbenoemen. Meestal wordt dat verzoek dan ook ingewilligd.


Coronadrukte

Dit weekend opende het NOS journaal nog met een boze Van Erk, die zich krachtig uitsprak: "Hebben sommigen onder een steen gelegen de afgelopen tijd en volgen ze het nieuws niet? Onbegrijpelijk dat mensen tóch naar de bollenstreek komen nu."


Parkwijk blij met project

HILLEGOM n Door de coronamaatregelen zitten veel ouderen thuis, ook in verpleeghuizen. SportSupport zamelt geld in om deze zware tijd voor hen te verlichten.

Om dit voor elkaar te krijgen, biedt SportSupport hulp aan bij allerlei dagelijkse klusjes, zoals het wassen van de auto, boodschappen doen of het gras maaien. De opbrengsten worden gebruikt om wensen van verpleeghuizen in Hillegom en Haarlem te vervullen. De Klusjesmannen gaan ook aan de slag voor de bewoners van Parkwijk. Op hun wensenlijstje staat een nieuwe knikkerbaan. Dat is een soort sjoelbak, maar dan met knikkers, waardoor het voor iedereen mogelijk is om het spel te spelen.


Fietsmaatjes fietst niet tot mei

Hilegom/Lisse n Fietsmaatjes Hillegom Lisse verlengt de stop op het samen fietsen tot en met 28 april, net als de landelijke organisatie Fietsmaatjes. Hiermee volgt het bestuur de maatregelen van de overheid om verspreiding van het Corona-virus te beperken. Zodra er meer duidelijkheid is over de periode na 28 april neemt het bestuur hierover opnieuw een besluit.

Dat neemt niet weg dat het heel vervelend is dat het Coronavirus een stok tussen de spaken van de duofietsen steekt, juist nu de bollenvelden bloeien. Om te zorgen dat het contact met vrijwilligers en gasten niet verwelkt, spreken mensen elkaar in de tussentijd regelmatig. Achter de schermen is de organisatie druk bezig om alles in stelling te brengen voor het moment waarop mensen weer met de duofietsen op pad mogen. Het laatste nieuws staat op www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl en op facebook.