Afbeelding
Foto:

Steun LisserNieuws en De Hillegommer

Lisse/Hillegom n Het zal onze lezers niet zijn ontgaan dat de huis-aan-huiskranten ook in zwaar weer zijn beland door de coronacrisis. LisserNieuws en De Hillegommer hebben uw steun hard nodig om te kunnen blijven verschijnen. Dat vinden ook veel lokale organisaties, zo blijkt uit onderstaande reacties.

Gemeente Lisse

“Als gemeente vinden we het belangrijk dat we onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk informeren. Met LisserNieuws kunnen we ervoor zorgen dat de Gemeenteberichten bij inwoners en ondernemers op de deurmat vallen. Daarmee bereiken we ook een groep mensen die minder online te vinden is. Juist in deze tijden is de krant voor ons een manier om het nieuws zo goed mogelijk bij mensen thuis te brengen, zodat zij de deur niet uit hoeven.”


Werner van den Belt, directeur De Zwarte Tulp

“Museum de Zwarte Tulp is een regionaal museum waarbij de verbinding tussen de mensen die er wonen en werken heel belangrijk is. Zij zijn het die het museum gemaakt hebben tot wat het nu is, en zij zijn het ook die ons succes en onze toekomst bepalen. Wie beter dan het LisserNieuws kan onze partner daarin zijn? De huis-en-huisbladen hebben doordat ze gratis zijn een heel duidelijk verbindende functie. Ze worden gemaakt door iedereen en zijn voor iedereen. Dankzij de berichtgeving van onze activiteiten in het LisserNieuws zien we niet alleen de doorwinterde museumbezoeker, maar juist ook de mensen in de straat en in de buurt, die vanuit een gemeenschappelijk ‘bollenachtergrond’ in ons museum de herkenning en verrassing vinden die hun maakt tot wie ze zijn. En wij ook. Steun LisserNieuws in deze moeilijke tijd!”

Centrummanager Dorpshart Lisse Eva Rusman

“Het LisserNieuws is een fijne communicatiepartner om de activiteiten en evenementen van Dorpshart Lisse onder de aandacht te brengen bij inwoners van Lisse.”


Martine van Dijk, HOZO, Bloemswaard Hillegom

"Oorspronkelijk ben ik een echte Hillegommer, maar jaren geleden ben ik verhuisd. Door De Hillegommer blijf ik nog een beetje op de hoogte van wat er zoal gebeurt in mijn geboortedorpje! Ook voor mijn werk bij HOZO is De Hillegommer een belangrijke informatie- en publicatiebron. Zeker in deze tijd. Zo weten wij en onze ouderen wat er buiten de deur speelt en leest u hoe het ons en onze cliënten binnen vergaat."


Paul Stelder, voorzitter AV De Spartaan

“Onze vereniging biedt sportmogelijkheden voor alle leeftijden, van jong tot oud. Via het LisserNieuws kunnen we de hele doelgroep bereiken, de inwoners van Lisse vormen immers de basis van onze vereniging. Dankzij de lokale media zoals het LisserNieuws kunnen we aandacht krijgen voor de door ons georganiseerde activiteiten, daardoor wordt het animo om mee te doen gestimuleerd.”


Aad Lagerberg, voorzitter De Paraplu

“De Paraplu organiseert tal van educatieve en ontspanningsactiviteiten voor Lissese senioren. Er is ook een vervoersdienst: de Seniorenbus. Voor de communicatie met onze doelgroep is het LisserNieuws onmisbaar. Onze publicaties zijn talrijk en dat alles kosteloos! Het conceptpersbericht dat we onze wegens het coronavirus stilgelegde activiteiten weer gaan hervatten, staat in de wacht! Helpt u mee de plaatsing ervan mogelijk te maken?”


Hans Portengen, Bibliotheek Bollenstreek

“Als bibliotheekdirecteur vind ik onafhankelijke nieuwsgaring van groot belang voor een lokale democratie. Zeker in deze tijd van nepnieuws en toenemende polarisatie zijn feiten, informatie en pluriforme berichtgeving van groot maatschappelijk belang.”


Aart Koelewijn, Buurthuis Salvatori

“LisserNieuws houdt ons op de hoogte van het plaatselijk nieuws. Geeft aan wat voor activiteiten er zo al zijn in het dorp en directe omgeving. Is ook de spreekbuis van de gemeente en informeert ons over het wel en wee van de inwoners. Ook is het een platform om geheel belangeloos info te verstrekken over, en verdere bekendheid te geven aan activiteiten van de plaatselijke instanties die ook uit sociale betrokkenheid werken en zo een verbetering aan de sociale cohesie bewerkstelligen. Kortom, zonder verdere opsomming van meerdere positieve punten kunnen we onomstotelijk vaststellen dat een blad als LisserNieuws enorm veel bijdraagt aan bovengenoemde sociale en gemeenschapsgevoelens in Lisse. LisserNieuws is het waard te kunnen blijven bestaan!”


Martin Meulemans, Da Capo

"Het LisserNieuws is voor een vereniging als Da Capo een van de manieren om in contact te blijven met inwoners van Lisse. In de krant staan regelmatig aankondigingen voor concerten, zoals het jaarlijkse concert van de Harmonie in het Mondriaanpark, of de opening van de Lenteflora met inbreng van Jong Da Capo, Koningsdag, 4- en 5 mei en concoursen. Voor ons is deze aandacht voor activiteiten zeer belangrijk; zonder deze aankondigingen en aandacht zullen activiteiten minder bezocht worden, met alleen social media kunnen we nooit iedereen bereiken, ook de krant is voor ons van belang. Met het verdwijnen van een deel van de media, in dit geval de huis-aan-huiskranten, valt veel aandacht voor activiteiten weg, dat zal voor verenigingen en sportclubs, niet alleen voor Da Capo, een hard gelag zijn."


Joanna Cloo, teamleider & activering Welzijnskompas

"De Hilegommer biedt veel leuk lokaal nieuws, mooie foto's en is dé manier om op de hoogte te zijn van lokale gebeurtenissen. Er staan boeiende interviews in met mensen uit het dorp en bovendien kunnen wij er onze persberichten in kwijt."


Jeroen Heemskerk, Heel Holland Plakt

“In deze tijd is het misschien lastig te begrijpen hoe belangrijk een lokaal nieuwsplatform is zoals het LisserNieuws. Mensen denken snel dat het allemaal wel digitaal kan en dat we geen tastbare krant meer nodig hebben in de tijd van i-Pads en andere digitale schermpjes. Een krant zoals het LisserNieuws biedt niet alleen het nieuws, maar het is ook een plek waar je een berichtje kunt plaatsen voor een opa, oma of vriend die misschien wel helemaal niet zo digitaal is. En wat denken jullie van onze middenstand, de lokale winkeliers die op deze manier met een kleine advertentie toch een hoop mensen kunnen bereiken met de aanbiedingen van deze week. Er gaan helaas veel mensen dood en ook voor families, vrienden en geliefden van deze mensen is er in het LisserNieuws ruimte om een overlijdensbericht te plaatsen om ze te gedenken. Dus mensen, dit is niet zomaar een huis-aan-huisblaadje... Dit is ONZE krant en dat moeten we ook zo willen houden!”


Wijkagent Mourad Kassi, Hillegom

"De krant is een heel handig medium om ouderen van vijftig plus te bereiken. Die pakken een kop koffie en de krant en pluizen deze helemaal uit. Bovendien zijn deze mensen vaak eenzaam en hebben dan wat te doen. Ze lezen wat en halen informatie uit de krant. Vaak hebben zij geen social media." Volgens Kassi is dat bij de jeugd minder het geval. "Zij lezen de informatie op social media. Daarom is het goed als de krant behouden blijft voor met name ouderen, die dan kunnen lezen wanneer ze iets wel of niet kunnen melden."


Frans vd Riet, voorzitter Hillegom Marketing

"Een krant zoals de Hillegommer biedt plaatselijk en regionaal nieuws. Het is fijn om te weten wat er in de buurt gebeurt, maar ook welke boodschappen je in je dorp kan kopen en bij wie, wat de aanbiedingen zijn en de nieuwtjes. Er staan vaak leuke artikelen in over gebeurtenissen in het dorp en verhalen over dorpsgenoten, waardoor je weer trots bent dat je hier woont. Bovendien is een krant de manier om even lekker te ontspannen en thuis op de bank met een kopje koffie door te bladeren.

Afbeelding
Afbeelding