Afbeelding
Foto: pr

Werken in de watertoren

Hillegom n De Raadscommissie in Hillegom omarmde in haar (digitale) vergadering van 9 april het ontwerp en de nieuwe bestemming voor de oude watertoren op de grens tussen Hillegom en Lisse. Dit tot tevredenheid van wethouder Karin Hoekstra, want: “De grauwe toren wordt een mooi en markant punt in Hillegom”.

Door Jos Draijer

Hierdoor komt eindelijk een nieuw en kleurrijk leven voor de oude watertoren uit 1905 een stap dichterbij. De eigenaar, AW Groep uit Lisse (grond- weg- en waterbouw bedrijf) kan dus door met de verdere uitwerking van de plannen ook al loopt de uitvoering van de verbouw door de net uitgebroken coronacrisis enige vertraging op.De AW Groep wil bij de watertoren haar hoofdkantoor vestigen. Daarom is op de begane grond een aanbouw van 800 m2 met 44 parkeerplaatsen gepland. In de toren zelf komt op de begane grond een koffiebar/bedrijfskantine die ook toegankelijk wordt voor bezoekers.

Daarboven komen vijf verdiepingen met kantoor- en vergaderruimtes voor de verhuur. Daarbovenop een presentatie/vergaderzaal. Op het dak van de toren komt een uitkijkpunt dat beperkt toegankelijk zal zijn. Om dit alles mogelijk te maken worden uiteraard ramen in de toren aangebracht, die voor licht zorgen en kleurrijke en levendige aanblik van de toren.

Een blinkende parel bij de entree van Hillegom, waar ook Lisse blij mee kan zijn. Precies zoals voorzien in de Omgevingsvisie “Heerlijk Hillegom”.