De ergometers worden uitgeleend aan leden die er buiten of binnen mee trainen.
De ergometers worden uitgeleend aan leden die er buiten of binnen mee trainen. Foto: pr

Winkels in centrum Lisse gewoon geopend

Lisse n Gingen eerst diverse winkels dicht vanwege het coronavirus, inmiddels zijn bijna alle winkels weer geopend.

De ondernemers proberen er alles aan te doen om de gezondheid van klanten en medewerkers te waarborgen. De richtlijnen en aanbevelingen van de Nederlandse overheid en het RIVM worden aangehouden om verspreiding van het virus te minimaliseren. De ontwikkelingen vanuit de overheid en het RIVM worden nauwlettend in de gaten gehouden en de maatregelen worden daar continu op aangepast. Bijna alle winkels zijn weer geopend, maar hanteren wel aangepaste openingstijden of zijn op afspraak geopend. Kijk voor een volledig overzicht van de aangepaste openingstijden op www.dorpshartlisse.nl.


Roeivereniging Iris leent ergometers uit aan leden

Lisse n Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat alle sportverenigingen hun deuren moesten sluiten en dat er geroeid mocht worden in onze mooie streek.

Wat wordt het gemist: de sport, maar ook de gezelligheid van het verenigingsleven. De eerste wedstrijden van het seizoen zijn gecanceld, net als de marathons over de mooiste stukjes water van Nederland. Ook de Bollentocht die RV Iris ieder jaar organiseert voor zowel leden als gastroeiers van andere verenigingen kon niet doorgaan.

Om de conditie op peil te houden zien we dat leden veel wandelen, hardlopen en fietsen. Tevens heeft RV Iris de ergometers (roeimachines) uitgeleend aan haar leden, zodat nu ook thuis aan conditie en techniek gewerkt kan worden. Als straks de deuren van de sportverenigingen weer open mogen, is iedereen er zo weer klaar voor om fit in de boot te stappen. Tevens hoopt RV Iris dan alsnog de open dag en een cursus te organiseren voor alle belangstellenden die kennis willen maken met de mooie roeisport.