Lies Spruit wil nog een ambtstermijn burgemeester van Lisse zijn. | Foto: Sven van der Vlugt
Lies Spruit wil nog een ambtstermijn burgemeester van Lisse zijn. | Foto: Sven van der Vlugt Foto: Sven van der Vlugt

Burgemeester gaat voor tweede termijn in Lisse

Lisse n Burgemeester Lies Spruit heeft maandag te kennen gegeven beschikbaar te zijn voor herbenoeming. Haar ambtstermijn eindigt 5 november.

Een commissie bestaande uit alle fractievoorzitters van de gemeenteraad is in goed overleg met de provincie inmiddels aan de slag gegaan met de procedure voor herbenoeming, zie www.lissernieuws.nl voor meer informatie over deze procedure.


Lintjesregen per telefoon

Lies Spruit was vrijdag te gast bij het coronaspreekuur van de Bo (omroep van de Bollenstreek). Presentator Ard Zandbergen sprak met haar onder meer over de coronamaatregelen, de weekenddrukte in de Bollenstreek en de lintjesregen die voor vrijdag 24 april gepland staat. "De lintjesregen gaat door, maar wel op een andere manier dan gebruikelijk", lichtte de burgemeester toe. Spruit belt vrijdag de mensen die vereerd worden met een koninklijke onderscheiding, feliciteert ze en vertelt ook de reden waarom zij een lintje krijgen. "De onderscheiding wordt op een later moment alsnog uitgereikt, dat is nu niet mogelijk."

Zandbergen vroeg of ze al begint te wennen aan de nieuwe situatie, 'of denkt u soms ook: wat een rare tijd?' Spruit antwoordde: "Dat laatste. Soms kijk ik om me heen en denk ik: Jeetje, zou dit het nieuwe normaal zijn? Ik hoop het niet." Kijk het interview terug op www.bollenstreekomroep.nl/.