Raad neemt motie over starters aan

Lisse n In de gemeenteraad is donderdag 16 april de motie over meer aandacht voor starters op de woningmarkt aangenomen, een gezamenlijk initiatief van de Lisser fracties van het CD(J)A, D66, Nieuw Lisse en de PvdA.

Tijdens de raadsvergadering werd de motie ingediend en toegelicht. Het college werd opgeroepen onder andere om de starterslening te verhogen van 25.000 euro naar 50.000 euro en dat die aangevraagd kan worden bij huizen tot 310.000 euro in plaats van 230.000 euro.

"Op de woningmarkt in de Duin en Bollenstreek en dus zeker ook in Lisse is het voor jonge starters steeds lastiger om een betaalbare woning te vinden", aldus Ben Lanser, bestuurslid van het CDJA. Met deze motie hopen wij een impuls te geven aan de woningmarkt voor jongeren in onze streek."

In de motie werd het college verzocht naast bovengenoemde verruiming van de voorwaarden ook om jongeren actief te informeren over de startersleningen. "Daarin kunnen we constructief met het college aan de slag hoe wij dit vorm willen geven. Uiteraard hebben wij ook om een update binnen een half jaar gevaagd omtrent de aangenomen motie, we houden een vinger aan de pols", aldus Lanser.


Webinar met geluksprofessor Patrick van Hees

REGIO n Tijdens de coronacrisis is het niet mogelijk om een lezing te houden in de bieb of boekhandel. Daarom organiseren Bibliotheek Bollenstreek / Volksuniversiteit Oegstgeest en de Rijnlandse Boekhandel op donderdag 23 april om 20.00 uur een webinar, een seminar op het web.

Deze webinar is live, dus er is een mogelijkheid tot het stellen van vragen. Onder de titel 'Geluk in tijden van corona' geeft geluksprofessor Patrick van Hees een boeiende lezing van ongeveer anderhalf uur over geluk. Dit naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwste boek: de Cambridge Happiness-profiler. In dit boek vertelt Patrick onder ander over de door hem ontwikkelde CHAP-test, een instrument waarmee geluk meetbaar wordt. Ontdek je persoonlijke geluksprofiel en kom erachter wat jou echt gelukkig maakt, ook in deze bijzondere tijden.

Voor € 2,50 kun je deelnemen aan dit seminar. Opgeven kan via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl, in de Rijnlandse boekhandel of door een e-mail te sturen naar info@rijnlandseboekhandel.nl. Let bij de aanmelding goed op dat er een juist e-mailadres doorgegeven wordt, op dit e-mailadres ontvang je de link naar de webinar die 15 minuten voor aanvang actief wordt.