Een artist impression van het nieuwe complex. | Foto: Sophia Scholen.
Een artist impression van het nieuwe complex. | Foto: Sophia Scholen. Foto:

IKC Hillegom stap dichterbij

Hillegom n Het Integraal Kind Centrum (IKC), waarin de fusieschool Jozef en Leerwinkel, evenals Wonderland worden samengebracht, komt aan de Weerlaan naast de Brandweergarage. Dat is definitief bepaald nu de gemeenteraad van Hillegom in haar (digitale) vergadering van 16 april het bestemmingsplan hiervoor unaniem heeft goedgekeurd.

Door Jos Draijer

Het bouwplan en de landschappelijke inpassing worden nu in detail verder uitgewerkt. Het nieuwe IKC zal aan ongeveer 350 leerlingen huisvesting kunnen bieden. Naar verwachting kunnen de bouwwerkzaamheden na de zomervakantie beginnen. “Volgens de bouwplanning is de oplevering van het nieuwe IKC vlak voor Kerst 2021. Na de kerstvakantie, in januari 2022, kan het IKC in gebruik genomen worden” laat een blije en trotse wethouder Fred van Trigt weten. In de gemeenteraadsvergadering was nog wel enige discussie door Sander Bosma (D66) en Ria Heemskerk (Bloeiend Hillegom) aangezwengeld over de gehanteerde leerlingenprognoses. Dit, vanwege de voorgenomen nieuwe woningbouw in de Haarlemmermeer bij Beinsdorp dat mogelijk van invloed zou kunnen zijn op het benodigde vloeroppervlak. Maar wethouder Van Trigt wist de gemeenteraad te overtuigen waardoor het nieuwe bestemmingsplan unaniem werd aangenomen door de raad. Het bestaande groen in het Vosselaanpark dat door de nieuwbouw verloren gaat, wordt gecompenseerd op de oude locaties van de Leerwinkel en Wonderland. Daarbij is het idee om een groene verbinding te maken met het Vosselaanpark. “Maar over die vergroening in de wijk neemt wethouder Karin Hoekstra het initiatief” aldus Van Trigt.


Webinar: ‘Omgaan met spanningen binnen het gezin’

REGIO n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt op 28 april in samenwerking met Tischa Neve een gratis webinar voor ouders van kinderen van 2 – 12 jaar over hoe om te gaan met spanningen binnen het gezin.

Het is een pittige tijd, deze coronacrisis. Voor ons allemaal heeft het een grote invloed op het gezinsleven, zeker nu het al zoveel weken duurt. Hoe ga je om met ruzies tussen je kinderen en conflicten tussen jou en je kind? In dit webinar (een online lezing die je thuis vanachter je computer volgt) geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve je handige tips die je direct kunt toepassen. Dit webinar vindt plaats op dinsdag 28 april van 20.30 tot 21.30 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar kan via www.cjgcursus.nl. Er zijn een beperkt aantal aanmeldingen mogelijk. Na het webinar is deze een maand terug te kijken, ook zonder aanmelding.