Gemeente geeft organisaties voorschot

Hillegom n De gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met een tijdelijke maatregel om sociaal maatschappelijke organisaties met acute financiële problemen te ondersteunen.

Organisaties die dat nodig hebben komen in aanmerking voor een voorschot. Wethouder Anne de Jong: "Het zijn zware tijden. We moeten nog precies bekijken hoe we het één en ander kunnen uitvoeren. Maar we vragen deze organisaties die in moeilijkheden dreigen te komen, contact met ons op te nemen." Tot en met december 2020 kunnen sociaal maatschappelijke organisaties geholpen worden door – in eerste instantie middels een voorschot - een extra bijdrage te verstrekken voor acute liquiditeitsproblemen die het gevolg zijn van de coronacrisis en die zij redelijkerwijs niet zelf kunnen oplossen.

Nog niet alle voorwaarden zijn uitgewerkt. Voor de instellingen, verenigingen en organisatie die tot op heden een (jaarlijkse) subsidie ontvangen in het kader van de Algemene subsidieverordening Hillegom, zijn bepaalde voorwaarden van toepassing.

Naar verwachting zal per situatie en instelling bekeken moeten worden op welke wijze hulp en ondersteuning kan worden geboden. Voor meer info mail naar: gemeente@hillegom.nl.


Uitstel aangifte over 2019

REGIO n De Belastingdienst komt mensen tegemoet die gebruikmaken van hulp bij het doen van hun aangifte. Mensen die voor deze ondersteuning een DigiD-machtigingscode hebben en nog geen aangifte hebben gedaan, krijgen automatisch uitstel voor het doen van aangifte tot 1 september 2020.

Jaarlijks hebben veel mensen iemand nodig om aangifte inkomstenbelasting te kunnen doen. Dit kan hulp zijn van de Belastingdienst zelf, een vak- of ouderenbond, van andere maatschappelijk dienstverleners of iemand in hun naaste omgeving. Om van deze hulp gebruik te kunnen maken, hebben deze mensen een DigiD-machtigingscode aangevraagd. Maar nu hulp dichtbij door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in veel gevallen niet voor 1 mei geboden kan worden, moeten de mensen in deze groep uitstel aanvragen. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken komt de Belastingdienst deze groep tegemoet. Iedereen met een DigiD-machtigingscode die is uitgenodigd om aangifte te doen en nog geen aangifte heeft gedaan (of uitstel heeft aangevraagd), krijgt daarom automatisch uitstel van het doen van aangifte tot 1 september 2020. Zij hoeven hier zelf niets voor te doen. De mensen die het betreft krijgen hierover in mei bericht van de Belastingdienst. Uitgezonderd zijn mensen die aangifte moeten doen als ondernemer en om die reden over een DigiD-machtigingscode beschikken. Zij worden zelfredzaam genoeg geacht om indien noodzakelijk zelf uitstel aan te vragen.