Afbeelding
Foto:

Jeroen Müller plotseling overleden

Hillegom n De redactie ontving maandag het verdrietige bericht dat in de ochtend van zondag 26 april Jeroen Müller (49) tijdens zijn werk in zijn restaurant De Houttuin getroffen werd door een hartstilstand. Hij heeft dit niet mogen overleven. Nadat zijn overlijden bekend werd, kleurden veel Hillegomse profielen op Facebook zwart en ontstond voor De Houttuin een bloemenzee.

Correspondent Annemiek Cornelissen: "Jeroen was een van de grondleggers van de Hillegomse horeca. Samen met Rob van Looij startte hij in 1993 Café Puntje Puntje en runde van 1998 tot 2003 Café Murphy’s Law. Hier stapte Jeroen uit om zich volledig te gaan richten op Puntje Puntje, dat hij in september 2018 heeft overgedaan aan Floris van Loon. Ruim zes jaar is hij nu eigenaar van De Houttuin. Een paar maanden geleden was de heropening na een grote verbouwing. Jeroen, betekende veel voor Hillegom. Zovelen hadden bij Puntje een veilige plek om uit te gaan! Hij had altijd een luisterend oor en stond voor iedereen klaar. Zo besloot hij zich ook aan te melden als Vrijwilliger bij de Brandweer Hillegom."

Korpschef Sven van Bohemen: “Jeroen kwam zo’n zes jaar geleden bij ons. Hij was een goed brandweerman en zorgde dat er met name in de dagsituatie voor dat hij onze tankautospuit in dienst hield. Ook was hij als persoonlijkheid een versterking voor ons korps en heeft hij onze mooie jaren gegeven met een grote glimlach en een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. We gaan Jeroen als brandweerman, maar vooral als mens enorm missen en wensen zijn vrouw en zijn twee kinderen en natuurlijk alle naasten alle kracht toe in deze moeilijke tijd."

Jeroen is ook grondlegger van het Hillegoms Muziekfeest. Klaas Slootweg (Stichting Hillegoms Muziekfeest) is zeer aangedaan: "Heel veel zaken zijn ineens betrekkelijk. Jeroen laat een jong gezin met twee opgroeiende kinderen achter, het is niet te vatten.” Volgens Slootweg was Jeroen 18 jaar de vaste horecaman bij het Hillegoms Muziekfeest (voorheen Smartlappenfestival) en alle vergaderingen en voorbereidingen vonden plaats in Brasserie de Houttuin. “Zijn betrokkenheid was zeer waardevol en zijn plotselinge overlijden heeft een grote impact op de organisatie. Dat hij moge rusten in vrede."

Het plotselinge overlijden van Jeroen is bij het team van de Houttuin en Puntje Puntje ingeslagen als een bom. “Ik ben kapot, leeg en aangeslagen. Ik besef het nog steeds niet. Toen ik na het bericht naar De Houttuin ging zag ik op het plein verdrietige en beduusde mensen. Dan is het moeilijk om anderhalve meter in acht te nemen. Dan wil je elkaar knuffelen”, zegt Floris van Loon."Jeroen was vriendelijk, hartelijk en sociaal. Een prima zakenman, die twee succesvolle zaken heeft opgezet. Het was een goeie vent, hij snapte het gewoon. Toen Jeroen me belde om bij hem te komen werken, werkte ik nog veel in het buitenland. Jeroen wist me te overtuigen en daar heb ik nooit spijt van gehad. Momenteel ben ik alleen maar bezig om te kijken hoe we hem een waardig afscheid kunnen geven. Gezien de omstandigheden nu, is dat niet gemakkelijk."

(Lees het hele artikel van Annemiek Cornelissen op: www.dehillegommer.nl)

Afbeelding