Alle gedecoreerden kregen een telefoontje van burgemeester Arie van Erk; de lintjes volgen later.| Foto: pr
Alle gedecoreerden kregen een telefoontje van burgemeester Arie van Erk; de lintjes volgen later.| Foto: pr Foto:

Lintjes voor vijf gelukkigen in Hillegom

Hillegom n De burgemeester belde 24 april de vijf inwoners in Hillegom die een Koninklijke onderscheiding is verleend.

Dit jaar was het in verband met de beperkingen rondom corona een aangepaste lintjesregen. De gedecoreerden zijn telefonisch gefeliciteerd en ontvingen een boeket met een persoonlijke brief van de burgemeester. Landelijk wordt gekeken naar een moment waarop de uitreiking is. De gedecoreerden zijn:

Aleid Sluijsmans-Ringelberg

Sinds 1998 bij de VMHF SZW van het ministerie van SZ afwisselend (vice)voorzitter en adviseur. Sinds 2016 algemeen bestuurslid van de Stichting A+O fonds Rijk namens de vakbond CMHF. Daarnaast 12 jaar voorzitter van twee werkgroepen en organisator van een internationale vergadering voor experts op het gebied van biomechanica en fysieke belasting. Zij vervulde vanaf 2001 diverse rollen als fractie-assistent, burgerlid, raadslid, lijsttrekker en later fractievoorzitter bij de VVD Hillegom en was 9 jaar raadslid. Zij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Annemarieke Visser-Wassenaar

is sinds begin 2000 zeer actief als vrijwilligster bij het seniorenkoor Eigenwijs waaruit het Mariakoor is ontstaan dat tijdens de Mariamaanden optredens in verzorgingshuizen verzorgt. Zij is tien jaar vrijwilliger De Weeligenberg, lid van de cliëntenraad en in verschillende commissies om de zorg voor de cliënten te helpen verbeteren. Ze helpt met de jaarlijkse rommelmarkt en begeleidt bewoners met koken en schoonmaken. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mw Wittenberg-van Norden

is vanaf 1984 actief als vrijwilligster. Zij startte als vrijwilliger bij de Prinses Marijkeschool. Vanaf 1995 tot 2018 zette zij zich in voor balletschool Martha de Rijk als bestuurslid (secretaris). Zij beheerde de website en verzorgde de nieuwsbrief en hielp mee aan de jaarlijkse grote balletvoorstellingen. In 2000 is werd zij vrijwilliger bij de Zonnebloem (Hillegom/Beinsdorp) en draagt zorg voor zo'n 14 gasten. Zij is bestuurslid en zet zich in voor kleine uitjes maar ook voor onder andere de jaarlijks boottocht. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Henry Colijn

is sinds 1964 lid van het HHK. Hij organiseert concerten en evenementen. Onder zijn leiding is ‘De Bestemming’ een vast onderkomen geworden. Tien jaar geleden startte hij met Algemene Muzikale Vorming voor kinderen. Daarnaast was hij vrijwilliger bij Kinderdagcentrum Het Raamwerk en voor Stichting Epilepsie Instellingen Nederland. Hij neemt deel aan de werkgroepen die de kwaliteit van de zorg verbeteren. Hij wordt benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw van der Zande

was van 2000 tot 2007 zweminstructeur en commissielid Elementair zwemmen bij zwemclub Lisse en begeleidde deelnemers naar het behalen van het zwemdiploma.

Vanaf 2008 verricht zij meerdere activiteiten voor Stichting De Zevensprong.

Daarnaast houdt zij zich bezig met de organisatie van vieringen bij feestdagen en het organiseren van thema-avonden voor vrijwilligers.

Van 1995 tot 2011 zette zij zich in voor de Speel-o-theek. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.