Afbeelding
Foto:

Lintje voor Hanny

Hillegom n In De Hillegommer van week 18 stonden alle gedecoreerden vermeld, die door burgemeester Arie van Erk gebeld waren omdat zij een koninklijke onderscheiding krijgen opgespeld.

Een van deze gelukkigen was mevrouw Visser-Wassenaar. In de krant is abusievelijk de voornaam Annemarieke vermeld. Dit is onjuist. Mevrouw Visser heet Hanny. Ied van Lierop nam contact op met de redactie: "Ik heb Hanny aangemeld voor het lintje. Toen het bericht in de krant verscheen, moesten velen wel lachen en hebben Hanny opgebeld met de vraag: goh, heb je ook gelijk een andere naam gekregen?' Maar het klopt natuurlijk niet.' En daar is de redactie het natuurlijk roerend mee eens. Vandaar deze rectificatie.

Overigens is speciaal voor de gelegenheid een enorm groot lintje gemaakt voor Hanny, omdat de 'echte' uitreiking, in verband met de coronamaatregelen, nog op zich laat wachten.


Tablet- en iPad-lessen voor ouderen aan huis

REGIO n In deze tijd van thuisblijven is het fijn als ouderen hun wereld kunnen vergroten en via beeldbellen toch contact kunnen maken met familie. Om dit mogelijk te maken start Marente met tablet- en iPad-lessen aan huis.

In een paar lessen leert men thuis om te gaan met de iPad of tablet en wordt de wereld vergroot in deze tijd van thuisblijven. Van beeldbellen met familie tot Facebook en buienradar tot online de krant lezen. De lessen worden een-op-een gegeven door onze ervaren docent. Uiteraard houdt zij rekening met de geldende richtlijnen van het RIVM en met uw veiligheid. Tijdstip en de geschikte dag worden in overleg met u afgesproken. Het is ook mogelijk om de lessen te volgen op een smartphone (bijvoorbeeld iPhone). Aanmelden kan bij Ledenservice Marente via telefoonnummer 071-409 32 23. Meer informatie over de lessen en (online) cursussen staat op www.marente.nl/ledenvoordeel.


Boek van Lisser in de race voor Gouden Strop

Lisse n Het thrillerdebuut 'De macht van K' van Jens Vern, pseudoniem van de Lissese auteur Sander Verheijen, is genomineerd voor de Gouden Strop.

De prijs voor de beste Nederlandstalige thriller wordt op 20 mei voor de 33ste keer uitgereikt. Onder de winnaars bevinden zich bestsellerauteurs als Esther Verhoef, Charles den Tex en Marion Pauw. Vier keer eerder wist een debutant de prijs te winnen. ‘Een boek waar geen agent een grote rol in speelt,’ stelt juryvoorzitter Koen Voskuil in het AD over het debuut van Vern. ‘En toch is het een echte pageturner geworden. Ik had het in twee dagen uit. Het boek voelt ook actueel als je denkt aan de discussies over data, bijvoorbeeld ook rondom de corona-app. Het gaat over hoe je data kan gebruiken als iets goeds, maar ook over hoe het juist heel gevaarlijk kan worden.’

In De macht van K. wordt de net afgestudeerde Tim Turner ingelijfd door het prestigieuze IT-bedrijf The Keeler Company in Washington. Hij krijgt een luxe appartement, een fantastisch salaris en maakt in korte tijd promotie. Maar dan ontmoet hij een mysterieuze man die zich De Vriend noemt, en die hem waarschuwt voor de duistere kant van het bedrijf. Als Tim ontdekt dat ook hij gevaar loopt, weet hij met de hulp van De Vriend te ontsnappen en begint hij met een andere identiteit een nieuw leven in Den Haag. Daar lijkt hij veilig te zijn, tot hij Emily Green tegenkomt. Tim is diep onder de indruk van haar, maar Emily blijkt ook een vorig leven te hebben. Wie kun je vertrouwen als niets is wat het lijkt? En kun je in deze tijd ooit echt aan je verleden ontsnappen?


Hoofdredacteur

De macht van K. verscheen eind februari en werd gepresenteerd bij Grimbergen Boeken. Verheijen schreef eerder het non-fictieboek 'Ik kan er nét niet bij'. Naast auteur is hij vormgever en hoofdredacteur van de boekensite Hebban.nl.

Afbeelding
Afbeelding