Afbeelding
Foto:

Verduurzamen met oog voor bollenlandschap

Lisse n Het college van Lisse heeft ingestemd met de concept-Regionale Energiestrategie (RES) Holland Rijnland. Die beschrijft hoe wij in de regio gezamenlijk invulling kunnen geven aan de energiedoelstellingen van het Nationale Klimaatakkoord.

In het concept staan de mogelijkheden beschreven voor het grootschalig opwekken van duurzame energie door windmolens en zonnepanelen, evenals ambities op het terrein van energiebesparing, warmtetransitie en duurzame mobiliteit. Wethouder Jeanet van der Laan: “Lisse moet en wil verduurzamen, maar het moet niet ten koste gaan van ons bollenlandschap. Dit zit in ons DNA en is beeldbepalend voor Lisse en de streek. Dit concept is een goed vertrekpunt op weg naar de definitieve versie van de Regionale Energiestrategie. Als Duin & Bollenstreek blijven we scherp op dit dossier handelen, omdat we in deze samenwerking de belangen van onze streek goed moeten vertegenwoordigen ten opzichte van de grotere regio. Ook is het belangrijk dat we de gemeenteraad en inwoners goed informeren hierover en betrekken bij onze toekomstige keuzes. Als gemeente kunnen we deze opgave niet alleen doen. We werken graag samen in initiatieven die komen vanuit onze gemeenschap.”

Op 20 mei neemt de gemeenteraad een besluit over de definitieve lijst van wensen en bedenkingen voor de conceptversie van de RES. Dit najaar gaat de gemeente Lisse aan inwoners en ondernemers vragen om mee te denken.


Arabesque op 1,5 meter

Hillegom n Bij Balletschool Mar-tha de Rijk is een creatieve oplossing bedacht voor het hervatten van de balletlessen.

Buiten is een vloer met markeringen gemaakt om de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Het gaat om een echte balletvloer voor de balletschool naast het Fioretti college. Nu maar hopen dat het weer ook wil meewerken.