Om 6 uur 's ochtends speelde violiste Rosanne Philippens Sonate No. 5 voor viool van Eugene Ysaÿe.
Om 6 uur 's ochtends speelde violiste Rosanne Philippens Sonate No. 5 voor viool van Eugene Ysaÿe. Foto:

Violiste speelt de zon tegemoet in Keukenhof

Lisse n Keukenhof wil zoveel mogelijk mensen beelden van het bloeiende park laten zien en is daarvoor een samenwerking aangegaan met violiste Rosanne Philippens. In een 5 minuten durende video laat Rosanne zien en horen hoe zij de zonsopgang omarmt in een kleurrijk Keukenhof.

“Met deze video laten we mensen kennismaken met iets dat wat verder van hun belevingswereld staat”, aldus directeur Bart Siemerink. “Met de combinatie van kleurige bloemen en de ontroerende vioolmuziek van Rosanne Philippens willen we mensen laten genieten.”

Het eerste uur zonlicht van de dag wordt ook wel het magische of gouden uur genoemd. Om 6 uur in de ochtend speelde Rosanne Philippens in Keukenhof de sonate No. 5 voor viool van de Belgische violist-componist Eugene Ysaÿe. Philippens: “De 5e sonate van Ysaÿe heeft als bijnaam ‘De zonsopgang'. Je hoort in dit stuk de wereld langzaam lichter worden: de bloemen gaan open en de dieren ontwaken. Uiteindelijk, aan het eind van het stuk, hoor je de zon over het land stralen.” De video hoort bij de campagne ‘Keukenhof virtueel open’ op de socialmediakanalen van 't park.