Laptop voor leerlingen

regio n De verschillen tussen gezinnen worden in het coronatijdperk extra zichtbaar. Met het sluiten van scholen en onderwijs op afstand, werd duidelijk dat voor een deel van de kinderen het niet mogelijk is om thuis onderwijs te volgen. Bijvoorbeeld doordat zij geen laptop hebben en hier ook geen geld voor is.

Sinds het sluiten van de scholen heeft Stichting Leergeld Leiden en Omstreken meer dan 300 laptops verstrekt aan gezinnen. Hierdoor kunnen meer dan 500 kinderen meedoen aan het onderwijs op afstand.

Aanvragen kunnen gedaan worden via www.leergeldleidenenomstreken.nl. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de aanvraag zo snel mogelijk in behandeling wordt genomen en nemen contact op met het gezin. Zo zorgt Stichting Leergeld Leiden en Omstreken ervoor dat alle kinderen mee kunnen doen.

Stichting Leergeld Leiden en Omstreken helpt kinderen die in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Teylingen, Lisse of Hillegom wonen, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. De ouders van deze kinderen hebben een laag inkomen, tot 120% of 130% van het wettelijk sociaal minimum (afhankelijk van de woonplaats).


Wandelen rond Keukenhof

LISSE n Nu de overheidsmaatregelen versoepeld zijn, is het landgoed weer vrij toegankelijk. Iedereen kan weer wandelen in de kasteeltuin en het bos rondom Kasteel Keukenhof. Voor kinderen is er de korte Kabouterwandeling en ze kunnen spelen in de speeltuin of de dieren aaien bij de kinderboerderij. De Hofboerderij mag vanaf 1 juni weer open zodat bezoekers er weer iets kunnen eten en drinken. Het LAM (Lisser Art Museum) gaat naar verwachting vanaf vrijdag 5 juni weer open voor bezoekers.