Gratis webinar van Bewust Bollenstreek

REGIO n Speciaal voor álle ondernemers in de Bollenstreek organiseert het netwerk Bewust Bollenstreek een gratis webinar om ondernemers bewust te maken welk ondernemerstype zij zijn, zodat men met meer plezier kan ondernemen in deze veranderende tijd.

Businesscoach Inge Schrier geeft deze online lezing op maandag 25 mei van 10.00 tot 11.30 uur via Zoom. Inge: ”Als je weet welk ondernemerstype je bent, wordt het maken van keuzes makkelijker. Je weet dan welk businessmodel bij je past en met welk soort klanten je het liefste werkt. Ieder type heeft zijn eigen aanpak en zijn eigen kenmerken. Er zijn twaalf verschillende ondernemerstypes en hoewel wij mensen niet erg van een hokje houden, geeft weten welk type je bent, veel richting. Er wordt uitgegaan van wie iemand van nature is. Je hoeft je dus niet anders voor te doen dan je bent én je hoeft geen trucjes toe te passen.”

De twaalf ondernemerstypes zijn ontwikkeld door de Amerikaanse Beth Grant. Wereldwijd zijn er zo'n twaalf gecertificeerde ambassadeurs die met haar methode mogen werken. Van de twee Nederlandse ambassadeurs is Inge er één.

Bewust Bollenstreek is een netwerk van 170 aangesloten professionals met een gezamenlijke missie: een bewuste, gezonde, duurzame en fijne samenleving in de Bollenstreek. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de agenda op www.bewustbollenstreek.nl.


Unieke ondertekening convenant Hillegom Marketing

Hillegom n Hoe onderteken je virtueel een document? Dat demonstreert de gemeente Hillegom samen met Stichting Hillegom Marketing op woensdag 20 mei om 16.00 uur.

Tijdens de vijfde virtuele netwerkbijeenkomst van Meerbusiness tekenen wethouder Jan van Rijn en voorzitter Frans van der Riet het convenant waarmee de samenwerking tussen gemeente Hillegom en Stichting Hillegom Marketing wordt bezegeld. De laatste formele handeling doet ieder vanachter zijn eigen beeldscherm en wordt gevolgd door een online toost.

Hillegom is een aantrekkelijk dorp en gastvrije gemeente voor bezoekers, bewoners en ondernemers. Hier is in de voorbije jaren fors in geïnvesteerd. Hillegom beschikt over voorzieningen zoals sportaccommodaties en scholen, prachtige woonlocaties en een aantrekkelijke publieke ruimte.

De gemeente Hillegom heeft zich onder meer via het coalitieakkoord ‘samen meer bereiken’ uitgesproken voor vergroten van trots op de kwaliteit van Hillegom. In het voorjaar van 2019 is de intentieovereenkomst ‘Heerlijk Hillegom op weg naar de toekomst’ getekend. Ondernemers, overheid en maatschappelijke partners committeerden zich hiermee aan een aantal ambities voor de komende jaren. Het uitdragen van de kwaliteit van het dorp en het vergroten van de trots op het dorp is daar een van.


Regionaal promoten

Stichting Hillegom Marketing voert deze ambitie uit, de positieve beleving van, en trots op Hillegom te stimuleren en Hillegom zowel lokaal als regionaal te promoten. De gemeente draagt hieraan bij door Stichting Hillegom Marketing financieel te ondersteunen.

Afspraken over de financiële bijdrage zijn vastgelegd in het convenant voor de periode 2020 - 2021 dat op 20 mei 2020 wordt ondertekend.

De virtuele ondertekening van het convenant tussen gemeente Hillegom en Hillegom Marketing vindt laats tijdens de vijfde virtuele netwerkbijeenkomst van Meerbusiness.