Willem Schniedewind samen met de jeugd van SV Hillegom. | Foto: pr
Willem Schniedewind samen met de jeugd van SV Hillegom. | Foto: pr Foto:

SV Hillegom werkt mee aan actie Hillegom schoon 2020

actief n Vele jongens en meiden van SV Hillegom hebben zaterdag weer meegedaan met de actie Hillegom schoon. 45 deelnemers in en twaalf begeleiders deden mee.

In totaal zal de jeugd van SV Hillegom vier zaterdagochtenden aan deze actie meewerken. Willem Schniedewind, die deze actie begeleidt namens De Meerlanden, kwam niet zoals gebruikelijk met de auto, maar geruisloos met de nieuwe elektrische cargo-scooter. De Meerlanden heeft deze elektrische scooter onlangs afgeschaft.

Na het uitreiken van hesjes, grijpertjes en een grote rol vuilniszakken vertrokken de groepen naar de verschillende locaties rond SV Hillegom, het centrum, het Brouwerkwartier, en Meer en Dorp I en II.

De meisjes en jongens waren vooral verbaasd over de grote hoeveelheid rommel langs de weg. De vele vuilniszakken werden langs de kant gezet en opgehaald door Schniedewind. Na het harde werken kregen ze iets te drinken en als de kantine van SV Hillegom weer open is, wacht ze nog iets lekkers.


Bieb komt met serie Ontmoet Schrijvers Online

REGIO n Bibliotheken en Probiblio organiseren een wekelijkse serie online-interviews met schrijvers, te beginnen op donderdag 21 mei met schrijver Alex Boogers.

Gedurende zeven weken kan het publiek verschillende schrijvers via een webinar ontmoeten en vragen stellen. Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats via het Goto-webinarsysteem van de Koninklijke Bibliotheek. Aanmelden voor één of meerdere webinars kan via de website van Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Elke week organiseert een andere bibliotheek uit Zuid-Holland het webinar, waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Daarna kunnen de deelnemers hun eigen vragen stellen.

Op het programma

Op 28 mei is Paulien Cornelisse de gast, op 4 juni Splinter Chabot en op 11 juni wordt Marijke Schermer geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Dit interview op 1 juni is een samenwerking tussen Grimbergen Boeken en de Bibliotheek Bollenstreek. Op 18 juni is Suzanna Jansen aan de beurt, gevolgd door Eva Vriend (nog niet zeker) op 25 juni. Het laatste interview is op 2 juli met Esther Gerritsen.