Afbeelding
Foto:

Eerste sleutel ‘Het Zilt’ feestelijk overhandigd

DeZilk n Recent is aan de kopers van een hoekwoning in Het Zilt in De Zilk de eerste sleutel overhandigd. De bouw van het totale project vordert gestaagd en de komende weken gaan de alle kopers van de eerste fase ook hun felbegeerde sleutels ontvangen. Elke keer opnieuw een feestelijke gebeurtenis!

Het complete nieuwbouwplan Het Zilt omvat 130 energiezuinige appartementen en grondgebonden woningen. Dit in combinatie met ruimte voor een supermarkt, G.O.E.D. (Gezondheidsvoorzieningen Onder Eén Dak) en een centraal parkplein met veel groen. Fase 1 omvat twaalf twee-onder-een-kapwoningen aan de zuidkant. Gecombineerd met 22 eengezinswoningen aan de oostrand van het bouwplan. Fase 2a telt 22 eengezinswoningen, welke gedeeltelijk gesitueerd zijn tegenover het appartementengebouw.

Wonen in Het Zilt betekent landelijk wonen achter de kust en de duinen. Met de natuur als inspiratie zijn natuurlijke kleuren en materialen uitgangspunt, waaronder het metselwerk in zandtinten. Dit is ook het geval bij fase 2 B: een stijlvol appartementengebouw met 16 comfortabele appartementen en 4 luxe penthouses. Landelijk gelegen met duin, strand en de grote steden binnen bereik. Rustiek gesitueerd aan de noordwestkant van het dorp, deels vormend de westrand van Het Zilt. Met de bouw en oplevering van de eerste woningen van Fase 1 is de realisatie van de nieuwe wijk Het Zilt voortvarend van start gegaan!

Op de foto: Bij de overhandiging van de eerste sleutel aan de nieuwe eigenaren van Sportlaan 21, werd door Van Rhijn Bouw een feestelijk bloemetje uitgereikt.


Duurzaamheids-prijs Duin- en Bollenstreek

REGIO n De voorrondes van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek 2020 vinden plaats op 11 en 18 juni. De deadline voor aanmelding is verschoven naar 31 mei. “Wij weten nog niet hóe wij de bijeenkomsten zullen vormgeven, maar wel dat ze hoe dan ook door gaan. De wens om ‘terug te keren naar normaal’ onder ondernemers in het algemeen en de bedrijven die zich al hadden aangemeld is groot", aldus de organiserende gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk. Meer info op www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl.