Belangengroep Energietransitie Lisse

LISSE n De energietransitie komt eraan en die zal grote gevolgen hebben. Het is voor Jack van Dooren reden om te starten met de Belangengroep Energietransitie Lisse.

"We hebben klimaatproblemen, maar we moeten wel nuchter blijven en streven naar zo min mogelijk verliezers, kosten en overlast. We moeten ook streven naar behoorlijk bestuur, waarbij de burger betrokken wordt en invloed kan uitoefenen. Dit burgerinitiatief heeft als doel op te komen voor de belangen van de Lissers bij de energietransitie. Opbouwend kritisch, met beide benen op de grond. Dat gaat alleen lukken als voldoende Lissers zich hierbij aansluiten. Dat kan via de Facebookgroep 'Energietransitie Lisse' (er is ook een gelijknamige website: energietransitielisse.nl). Actief meedoen is natuurlijk mooi, maar alleen lid worden is ook belangrijk. Hoe meer leden, hoe groter de kans dat er naar ons wordt geluisterd. Word dus lid", aldus Jack.


NL-Alert controlebericht op 8 juni

ALGEMEEN n De overheid zendt maandag 8 juni rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in Zuid-Holland.

Het NL-Alert controlebericht ontvang je op je mobiel. Daarnaast is het NL-Alert controlebericht te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Vanaf nu ook op digitale vertrekborden van de NS. Met het NL-Alert controlebericht kun jij ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen.

NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden.