Afbeelding
Foto:

Deuren Adamas op een kiertje

inloop n De deuren van Adamas Inloophuis gaan vanaf 2 juni weer op een kiertje open voor mensen en kinderen geconfronteerd met kanker.

Er vinden weereEen-op-eengesprekken, een gesprek met mensen uit hetzelfde huishouden, kleine lotgenootgroepen en buitenactiviteiten plaats. De begane grond is aangepast door stoelen op 1,5 meter te plaatsen. Er is een looproute en een coronaprotocol voor wanneer gasten en vrijwilligers.

“De afgelopen maanden hebben we met alle gasten minimaal een keer contact gehad via de telefoon en konden we ze o.a. yoga en creatief schrijven aanbieden via onlineplatforms. De behoefte voor een goed gesprek met een vrijwilliger of lotgenoot in het huis was groot, bleek uit een enquête. Zodoende hebben we besloten om Adamas op een kier te zetten met inachtneming van alle RIVM-regels”, aldus Annelies Osinga van het inloophuis. Zie voor meer informatie: www.adamas-inloophuis.nl.


Waterval houdt zonnebloemwedstrijd

Lisse n Stamgroepleider Ashley en haar kleuters hebben hard gewerkt aan de voorbereidingen, want 1 juni startte De Waterval met een bijzonder project.

Elke leerling kreeg vijf pakketjes mee naar huis met daarin zonnebloemzaadjes en instructies om mee te kunnen doen aan de grote Waterval-zonnebloemwedstrijd. Er mag één pakketje worden gehouden en de volgende vier moeten worden doorgegeven aan een kind dat (nog) geen leerling op De Waterval is.


Deze geeft er vervolgens weer drie door, tot ze allemaal zijn uitgedeeld. Op deze manier ontstaat er een ketting van zaaiers en doen er straks misschien wel honderden kinderen mee aan de wedstrijd!

Bij aanvang van het nieuwe schooljaar tijdens de traditionele openingsbarbecue op 4 september wordt de winnaar met de hoogste zonnebloem bekend gemaakt. De eerste prijs is een eigen boom met eigen naam op het groene schoolplein van De Waterval.

Kinderen die ook graag mee willen doen, maar die geen pakketje van een bekende Watervaller hebben gekregen, kunnen er een komen ophalen bij De Waterval of thuisgestuurd krijgen. Meer info: www.de-waterval.nl of bel naar 0252-418191.


Op de foto: Ashley met kleuters op het groene schoolplein met de zelf gemaakte zonnebloempakketjes.