Langeveld verraste vader en zoon Bliek met een taart en bloemetje. | Foto: pr
Langeveld verraste vader en zoon Bliek met een taart en bloemetje. | Foto: pr Foto: pr

Aandacht voor mantelzorgers

Lisse n Mantelzorgers John en Sebastian Bliek kregen onlangs onverwacht bezoek van wethouder Jolanda Langeveld. Zij kwam vader en zoon verrassen met een attentie. Zij deed dit in het kader van de jaarlijkse waardering van de gemeente voor de grote inzet van mantelzorgers.

Normaal gesproken organiseert WelzijnsKompas Hillegom - Lisse namens de gemeente elk jaar een gezellige bijeenkomst waar mantelzorgers die zich ervoor aanmelden het mantelzorgcompliment uitgereikt krijgen. Ze krijgen dan een VVV-bon ter waarde van 100 euro. Vanwege COVID-19 is er dit jaar voor gekozen om het bedrag eenmalig over te maken.


Een persoonlijk tintje

Omdat geld overmaken zo’n onpersoonlijke handeling is, besloot wethouder Langeveld een willekeurige mantelzorger te bezoeken. Met een heerlijke taart belde zij aan bij de familie Bliek, om op deze manier symbolisch alle mantelzorgers te waarderen. Langeveld: “Deze vader en zoon zijn mantelzorger voor hun partner en moeder. Zij combineren dat met hun baan en dat vraagt veel inzet, planning en flexibiliteit. De een werkt overdag en de ander in de avond, zodat er continu iemand is om thuis zorg te bieden. Vrije tijd hebben ze bijna niet. Dat is ontzettend pittig en ik heb daar dan ook enorme waardering en bewondering voor.”


Extra zwaar

Mantelzorgers hebben het in deze periode extra zwaar. Een deel van de begeleiding, dagbesteding, activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden vallen weg of worden telefonisch of digitaal opgevangen. Mantelzorgers kunnen soms hun naasten niet bezoeken of slechts achter glas. Daarnaast zijn er zorgen dat het virus ook bij hen toeslaat. Alle reden dus om hen ook in deze periode in het zonnetje te willen zetten.

Het mantelzorgcompliment kan nog tot 1 november aangevraagd worden. Kijk hiervoor op www.welzijnskompas.nl of bel 0252-757100.


Vrije tijd hebben deze vader en zoon bijna niet