Handstand in de buitenlucht: voor gv Jahn is het heerlijk om van het gras van De Vosse gebruik te maken. | Foto: pr
Handstand in de buitenlucht: voor gv Jahn is het heerlijk om van het gras van De Vosse gebruik te maken. | Foto: pr Foto:

Samen buiten gymmen en turnen

Hillegom n Zodra het na 28 april toegestaan was om buiten te gaan sporten, zijn alle lessen voor de jeugdgroepen turnen en ritmisch gym van gymnastiekvereniging Jahn weer gestart.

Jahn kreeg toestemming om het grasveld van De Vosse te gebruiken. Met inachtneming van een protocol en de RIVM-regels zijn de lessen in de afgelopen weken telkens wat uitgebreider geworden.

De lessen buiten zijn natuurlijk wel wat anders dan in de gymzaal. Er worden veel gooi- en vangtechnieken en dansen geoefend bij ritmisch gym, en er worden heel veel spelletjes gedaan en handstanden en radslagen gemaakt bij turnen.


Proeflessen

Inmiddels is ook de Keep-Fit weer gestart, een groep van volwassenen die nu ook op het sportveld hun oefeningen kunnen doen om actief te blijven. Hoewel het buiten trainen nu heel goed gaat, hoopt de club wel dat er vanaf 1 september echt weer in de gymzalen gestart kan worden. Vanaf dat moment kunnen er ook weer proeflessen gedaan worden, zodat kinderen kunnen proberen of ze turnen of ritmisch gym leuk vinden. In alle recreatielessen is nog plek voor nieuwe leden.