SKOL bood de afgelopen maanden alleen opvang aan een beperkt aantal kinderen. | Foto: pr
SKOL bood de afgelopen maanden alleen opvang aan een beperkt aantal kinderen. | Foto: pr Foto: pr

Locaties SKOL Kinderopvang zijn weer volledig open

REGIO n Nu de coronamaatregelen steeds meer versoepelen, zijn ook de locaties van SKOL Kinderopvang op 8 juni weer volledig opengegaan. De afgelopen maanden zag die opvang er anders uit dan normaal.

"Op 16 maart sloten wij tijdelijk onze deuren en boden wij alleen nog noodopvang aan voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en kwetsbare gezinnen. Belangrijk vonden wij het om contact te blijven houden tussen de kinderen die thuis waren en onze medewerkers.

Ieder kind ontving een zelfgemaakte kaart voor Pasen en wij plaatsten dagelijks meerdere filmpjes en foto’s op onze Facebook- en Instagrampagina’s. Dit waren filmpjes van SKOL-medewerkers die een verhaaltje voorlazen, een liedje zongen, een actieve challenge deden, tips gaven voor creatieve activiteiten en nog veel meer", meldt de organisatie.


Breng- en haalzone

Inmiddels is het kinderdagverblijf weer volop gestart, natuurlijk wel met de nodige maatregelen. Zo houden de medewerkers 1,5 meter afstand van elkaar en kunnen ouders hun kind brengen en ophalen in de daarvoor bestemde breng- en haalzone. De peutersporters stonden te popelen om weer te kunnen gaan sporten met de peuters, want ze houden niet van stil zitten. Alle medewerkers hebben verlangend uitgekeken naar 8 juni, om weer volledig open te gaan. Er staan namelijk ontzettend veel leuke activiteiten op de planning: het programma van de zomervakantie ligt al klaar, met gave workshops binnen het thema ‘Games’. En op het kinderdagverblijf gaat het Puk-thema ‘Oef wat warm’ van start.

"Wij zijn trots op hetgeen wij in de fijne samenwerking met de gemeenten, scholen en onze medewerkers hebben kunnen realiseren de afgelopen maanden. We kijken er naar uit om alle kinderen weer te zien!", aldus SKOL Kinderopvang.