Afbeelding
Foto:

Bingoavond in ‘t Poelhuys

LISSE n Bescal verzorgt op vrijdag 10 juli een bingo in ’t Poelhuys aan de Vivaldistraat 4 .

Deelnemers kunnen vier rondes bingo spelen en de afsluiter bestaat uit een leuke loterij. Vier hele kaarten kosten € 12,50, vier halve kaarten kosten € 7,00. Lootjes voor de loterij zijn € 1,00 per stuk. De bingo begint om 20.00 uur, maar de zaal gaat al om 19.30 uur open. Uiteraard zorgt Bescal ervoor dat de zaal geheel coronaproof ingericht is. Het is verplicht om je vooraf aan te melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@bescal.nl of via Facebook een berichtje te sturen.


Dagcentra HOZO weer open

HILLEGOM n De dagcentra in Bloemswaard zijn vorige week de deuren weer geopend.

In verband met de van de overheid opgelegde coronamaatregelen om verdere verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan, heeft HOZO wel de nodige aanpassingen moeten doen. De groepen zijn kleiner en verdeeld over Bloemswaard en Parkwijk. In Parkwijk is de groep tijdelijk verhuisd naar een andere ruimte en omdat er maar twee mensen tegelijkertijd met de bus mogen worden vervoerd, werden veel mensen door familie gebracht. Ondanks de vreemde en ook wel moeilijke situatie, waren de meeste mensen erg blij elkaar en de medewerkers van de dagcentra weer te zien.

De eerste dag in Bloemswaard begon al goed: een jarige met natuurlijk gebak. Ook heeft de groep de favoriete gym-activiteiten weer opgepakt en hebben de bewoners samen gegeten.

Op 15 juni werd ook het restaurant in Bloemswaard voor bewoners weer geopend. Om dat te vieren, kwam er ’s middags een poffertjeskraam. Voor alle bewoners en medewerkers, maar ook voor de mensen van het dagcentrum werden poffertjes gebakken.