Henk de Jong en Hans Maarschalk geven de trailruntraining op donderdagavond. | Foto: pr
Henk de Jong en Hans Maarschalk geven de trailruntraining op donderdagavond. | Foto: pr Foto: pr

Trailruntraining weer opgestart bij De Spartaan

Lisse n Op zoek naar een nieuwe hardloopuitdaging? Probeer dan eens trailrunning. Het is de snelst groeiende tak binnen hardlopen. De basis van trailrunning is zo veel mogelijk onverhard te lopen (95 tot 100%) in de natuur; over bospaden, over de hertenpaadjes en dwars door de natuur. Trainers Henk de Jong en Hans Maarschalk geven weer trailruntraining sinds de coronamaatregelen versoepeld zijn. Zij doen dat op donderdagavond in de Amsterdamse Waterleidingduinen in twee groepen van maximaal 15 lopers. Iedereen die ongeveer 10 kilometer kan hardlopen kan zich inschrijven. Bij AV De Spartaan kun je vier weken gratis meetrainen om de gezellige en sociale vereniging te ervaren. Meer informatie over trailrunning vind je op www.avdespartaan.nl/trailrunning.


Dick Zwaan brengt 375 jaar Seijsener uit

Hillegom n n Na bijna twee jaar onderzoek in allerlei (digitale) archieven brengt Hillegommer Dick Zwaan deze maand zijn boek ´375 jaar Seijsener´ uit. Via zijn onderzoek, gekoppeld aan de bij vele tientallen leden van deze familie opgevraagde informatie, is een stamboom ontstaan.

Deze stamboom begint omstreeks 1645 in het Duitse Borsum (Hildesheim) met het oudst teruggevonden echtpaar Conradus Zizenits en Ilfken Moniard. Van hen zijn in elf generaties ongeveer 650 nakomelingen en hun gezinnen getraceerd en beschreven. Aan het einde van de 18e eeuw duikt Joseph Joachim Johannes Siesener, één van de nakomelingen van dit echtpaar, op in Hillegom. Via hem is zijn nageslacht in Hillegom tot vele tientallen Seijseners uitgegroeid. Daarnaast is een aantal nakomelingen uitgezworven over andere delen in Nederland, maar ook geëmigreerd naar landen als Canada en Australië. In het boek staan zo'n 350 afbeeldingen, vele anekdotes en wetenswaardigheden over deze familie. Vanwege de kleine oplage is het boek niet verkrijgbaar via de boekhandel, maar kan tot 15 augustus bij de auteur besteld worden in het Nederlands of Engels. (Lees verder op: www.dehillegommer.nl)

Afbeelding