Afbeelding
Foto: pr

Bewust Check In: als het even te veel wordt

REGIO n “Als het bordje vol is, het hoofd overloopt, er veel speelt in je leven, heeft niet iedereen direct een coach of therapeut nodig. Het is wél handig om regelmatig stil te staan, bij wat er in je leeft én daar ruimte aan te geven. Dat wordt nogal eens vergeten. We gaan in de doe- of denkmodus, terwijl het voelen wordt overgeslagen.”

Dat is de reden waarom het netwerk Bewust Bollenstreek vanaf nu twee keer per week een Bewust Check In aanbiedt. Online kan men in een kleine groep met anderen delen wat er leeft. De anderen lossen niet op, reageren niet, maar luisteren. Dat lijkt weinig, maar het is een krachtige methode die verhelderend én ontspannend werkt. Het leert om werkelijk aanwezig te zijn.
De Bewust Check In staat op de agenda van Bewust Bollenstreek, waar men zich kan aanmelden en de bijdrage van € 5 kan betalen, waarna men een link voor Zoom ontvangt.
De hosts die deze Bewust Check In mogelijk maken zijn niet in de rol van coach of therapeut, maar zijn er om het proces te bewaken en te zorgen voor de juiste sfeer. Je ziet ze op de foto, van links naar rechts: Annette Oppenberg, José Kortekaas, Angela Roelen en Gabie Devaney. Meer informatie is te vinden op www.bewustbollenstreek.nl of telefonisch: 06 22329846.


Expo van BIB-kunstenaars Anita van Diemen en Rik Zwijnenburg

Lisse n Anita van Diemen (schilderijen) en Rik Zwijnenburg (keramiek) exposeren tot eind september in de etalage van Kanaalstraat 17. Beiden zijn lid van kunstenaarscollectief Bollenstreek in Beeld

Onderwerp van Anita’s schilderijen zijn bomen in een landschap. De eerste laag schildert zij plein air naar waarneming of zij maakt gebruik van eigen foto’s. Bij de werken van Rik vormt de corona de inspiratiebron. Het beeld met de vleermuis verbeeldt het ontstaan en de snelle verspreiding van het virus, maar ook de zoektocht naar een remedie is in keramiek verwerkt.

Rik en Anita.