Afbeelding
Foto: pr

Wandel Je Fit door Lisse

Lisse n Elke week worden er op dinsdagavond (18.30 – 20.30 uur) en op donderdagavond (19.00 – 21.00 uur) wandeltochten georganiseerd door het mooie Lisse. Elke wandeling is gemiddeld zo’n zeven kilometer. Bloembinderij van der Hulst, gelegen aan de Vivaldistraat 2, is de verzamelplaats.

Franz van Sluis is de coördinator en hij stippelt elke week twee mooie routes uit. Iedereen mag meewandelen met de Wandel Je Fit-groep. Deelname is kosteloos. Honden zijn ook welkom, mits aangelijnd.


Afstand houden

In verband met het coronavirus lag het organiseren van de Wandel Je Fit-wandelingen even stil, maar nu mogen de wandelingen weer georganiseerd worden. Er wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen. De 1,5-meterregel is tijdens het wandelen en het pauzemoment goed haalbaar.
Tijdens elke wandeling wordt er gepauzeerd voor een kop koffie of thee. Een pauzedrankje is voor eigen rekening en geheel vrijblijvend. Er wordt van tevoren een plekje gereserveerd voor het pauzemoment.
Voor meer informatie en/of vragen kan men contact opnemen met Franz van Sluis, door te e-mailen naar franzvansluis@telfort.nl of bel naar 06-51654905.


Webinar over puberbrein

REGIO n In het kader van de Zomerprogrammering organiseert de Bibliotheek Bollenstreek de onlinelezing 'Puberhersenen in ontwikkeling'.

Dit webinar wordt verzorgd door de Hersenstichting en vindt online plaats op dinsdag 4 augustus om 20.00 uur. Een interessante lezing voor zowel jong als oud.


Pubergedrag

De puberteit kan een hoop onzekerheid en verwarring met zich meebrengen. Voor pubers zelf en voor hun ouders. Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersens. Tijdens de onlinelezing wordt er inzicht gegeven in wat er gebeurt in de hersenen van pubers, maar er worden ook praktische tips gegeven over hoe hiermee om te gaan. De lezing is geschikt voor ouders en docenten van pubers.


Aanmelden

De lezing duurt van 20.00 uur tot 21.00 uur. Voor leden is de toegang 5 euro, voor niet-leden 6,50 euro. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in alle vestigingen van Bibliotheek Bollenstreek en via www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Herstel zwembad kost gemeente geld

Lisse n De herstelwerkzaamheden aan zwembad de Waterkanten kosten de gemeente 90.000 euro. Het grootste deel van de kosten (lekkage en loslatende tegels) komt voor rekening van VOF De Waterkanten. De slecht gelegde tegels op de looppaden worden ook meteen vervangen. Dat kost 180.000 euro en de gemeente betaalt de helft.

Afbeelding