College verder met drie wethouders

Hillegom n Het college van de gemeente Hillegom gaat, na het vertrek van wethouder Fred van Trigt, door met drie wethouders. Wethouder Karin Hoekstra wordt fulltime wethouder.

Het college verdeelt de portefeuilles opnieuw. Van Trigt liet op 13 juli weten voorgedragen te zijn als burgemeester van Zoeterwoude.
Het vertrek van Van Trigt is een gemis voor Hillegom. Het CDA wil dat graag binnen de huidige coalitie opvangen. Karin Hoekstra, nu nog parttime wethouder voor het CDA, heeft zich bereid verklaard om na het vertrek van Van Trigt verder te gaan als fulltime wethouder. Ook burgemeester Arie van Erk en de wethouders Anne de Jong en Jan van Rijn zijn bereid om portefeuilles over te nemen. Het voorstel voor de opvolging van Van Trigt is inmiddels aan de raad gestuurd. De komende tijd bespreekt het college de portefeuilleverdeling. De gemeenteraad neemt, na het zomerreces, formeel een besluit over de (verminderde) omvang van het college.


Team Buurtsportcoaches van start

Lisse n Welzijnskwartier, WelzijnsKompas, Sportfondsen Lisse en gemeente Lisse hebben de handen ineengeslagen. Medewerkers van deze organisaties vormen samen met de buurtsportcoach van Ter Specke en de JOGG-regisseur het Team Buurtsportcoaches Lisse.

Het team gaat invulling geven aan het lokale sportakkoord, onderdeel van het meerjarenprogramma Sporten, bewegen en spelen. Hierin zijn drie ambities benoemd:
1. Een leven lang bewegen
2. Sportieve basis voor de jeugd
3. Sporten, bewegen en spelen in de openbare ruimte.
Het team heeft de opdracht gekregen om de ambities en de bijbehorende doelstellingen zichtbaar te maken en er invulling aan te geven. Daarnaast is het belangrijk om alle activiteiten op het gebied van sport, spel en bewegen inzichtelijk te maken. En om waar mogelijk partijen en activiteiten met elkaar te verbinden. De gemeente vervult een faciliterende en regisserende rol.


Platform

Het team gaat van start met een onlineplatform www.lisseactief.nl. Inwoners vinden hier nieuws, ontwikkelingen en het actuele aanbod op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. De officiële aftrap van het Team Buurtsportcoaches vindt plaats in de Nationale Sportweek, die start op 14 september.

Wethouder Jeanet van der Laan: “Doordat het team uit verschillende organisaties bestaat, staan we midden in de maatschappij en kunnen we uitwerking geven aan het meerjarenprogramma Sporten, bewegen en spelen. Dit zal bijdragen aan een vitaler Lisse. Lisse Actief is hier een mooie start van!”