Bij Poldersport in De Kwakel konden de leerlingen zich lekker uitleven. | Foto: pr
Bij Poldersport in De Kwakel konden de leerlingen zich lekker uitleven. | Foto: pr Foto: pr

Groep 8 Don Boscoschool neemt sportief afscheid

Lisse n De leerlingen uit groep 8 van de Don Boscoschool hebben afscheid genomen, al was het op een andere manier dan gebruikelijk. Zonder kamp, maar wél met musical in 't Poelhuys. Ook hadden de kinderen nog een sportief dagje Poldersport in De Kwakel. "We hebben slootjes gesprongen en aan touwen gehangen. Kortom: ons lekker uitgeleefd." Lees het verslag op www.lissernieuws.nl.


Supermarkt Hoogvliet gaat uitbreiden

Lisse n Riny Kouwer, directeur van Hoogvliet Beheer en wethouder Jeanet van der Laan hebben dinsdag 21 juli de intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de Hoogvlietlocatie aan de Grachtweg 47/Kapelstraat 5a in Lisse. Het streven is in 2022 te starten met de werkzaamheden.

Wethouder Jeanet van der Laan: “Het plan geeft een kwaliteitsimpuls aan deze belangrijke plek aan de rand van het centrum. Het past in een reeks van initiatieven en plannen waarmee we Lisse stapje voor stapje mooier willen maken.”

Het schetsplan voor de Hoogvlietlocatie voorziet in de modernisering en uitbreiding van de bestaande supermarkt. De passage aan de Kapelstraat gaat weg, dit wordt onderdeel van de bebouwing. De uitbreiding van de supermarkt bedraagt circa 250 m² bedrijfsvloeroppervlakte. Boven de winkel worden acht huurappartementen gerealiseerd aan de zijde van de Grachtweg. De gemeente stuurt er hierbij op aan dat een kwart van deze appartementen onder sociale huur komt te vallen.
Het naast de locatie gelegen blokje panden aan de Grachtweg (huisnummers 53-55a) maakt in de plannen plaats voor een uitbreiding en herinrichting van het parkeerterrein. Er komen extra parkeerplaatsen en groen, aansluitend bij het kwaliteitsniveau van de inrichting van de Grachtweg/Haven. Tot medio december 2020 nemen Hoogvliet Beheer en de gemeente Lisse de tijd voor een nader onderzoek naar de haalbaarheid van het plan. Een van de uitdagingen is het vinden van een tijdelijke andere locatie voor de supermarkt tijdens de bouwperiode. "Ik begrijp heel goed dat Hoogvliet graag open wil blijven. Het is een keuze die zij zelf maken en zij zijn er zelf ook verantwoordelijk voor een vervangende plek te vinden. Maar de gemeente denkt daarover wel mee", aldus Van der Laan. De wethouder zegt dat er eveneens ontwikkelingen gaande zijn rond het oude ING-pand, vlak bij de Hoogvliet-locatie. "Men wil daar appartementen realiseren, 20 in totaal. Het gaat om 3 dure appartementen, 11 in het middensegment en 6 socialekoopwoningen. Het is de bedoeling dat de toekomstige bewoners kunnen parkeren op eigen terrein. Hoe het allemaal gaat uitpakken ligt nog niet vast, maar deze plannen zijn genoemd."