Marian Kofoed, Rob Clemens, Rob van der Zwet, Monique van der Weijden en Fia Hendriks. | Foto: pr
Marian Kofoed, Rob Clemens, Rob van der Zwet, Monique van der Weijden en Fia Hendriks. | Foto: pr Foto: pr

Schoolprogramma weer klaar

Lisse n Voor Natuur- en Milieu-Educatie (NME) de Groene Bol eindigde het schooljaar abrupt begin maart; de lentewandelingen, zomerwandelingen, een bezoek aan de imker en het slootjesonderzoek konden allemaal niet doorgaan. Ook de Boomfeestdagen en de Landelijke Opschoondag werden afgelast.

Op gepaste afstand is het team van de Groene Bol onlangs bij elkaar gekomen voor de afsluiting van het schooljaar en om de nieuwe coördinator te ontmoeten. "Onze coördinator Brenda Clemens stopt eind oktober met haar werkzaamheden, voor haar is Monique van der Weijden gevonden als opvolger. Monique begint 1 september, zodat zij gezamenlijk, met het team vrijwilligers, aan het nieuwe schooljaar kan beginnen."


Voorzitter gezocht

Tijdens de bijeenkomst, waar Monique welkom werd geheten, werd ook afscheid genomen van voorzitter Rob Clemens. "Na vijf jaar samenwerken zullen we als team zijn aanstekelijk enthousiasme missen. Al met al heel wat veranderingen binnen NME de Groene Bol, maar we kijken vooruit! Voor de functie van voorzitter is nog een vacature. We zijn op zoek naar iemand die constructief samenwerkt, communicatief is en affectie heeft met natuur- en milieu-educatie. Kijk op www.degroenebol.nl en de vacaturebank van www.welzijnskompas.nl voor meer informatie."


Jaarprogramma scholen

Afgelopen week is ook het jaarprogramma voor komend schooljaar verspreid onder 49 basisscholen in de Duin - en Bollenstreek. Vanaf 1 september kunnen de excursies geboekt worden via de gloednieuwe website waar nu aan gewerkt wordt.

NME de Groene Bol ligt aan het plein van de Hofboerderij op het landgoed van Kasteel Keukenhof in een mooie landelijke omgeving. Het NME is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, net als de ernaast gelegen kinderboerderij Poelepetaat. De organisatie draait op de inzet van vrijwilligers. Zij verzorgen school- en publieksactiviteiten waaronder excursies en tentoonstellingen rond zeven thema's: Kasteel Keukenhof natuur en cultuur, Water, Bijen en kriebeldiertjes, Ons voedsel, Energie en klimaat, Afval en recycling, en Lezen.