Afbeelding
Foto: pr

Geen vliegtuig en drukke toeristische attracties

regio n Coronapandemie of niet, tenminste de helft van de vijftigplussers verwacht dit jaar nog lekker op vakantie te gaan. Wel passen senioren hun plannen aan de omstandigheden aan.

Twee derde wil in eigen land blijven, het vliegtuig wordt gemeden en ruim de helft van de vakantiegangers beslist pas kort van tevoren wanneer ze vertrekken. Dat blijkt uit Vakantie en Uitjes 2020, een kwantitatief onderzoek onder vijftigplussers in opdracht van Startpagina.nl.

Van flink wat vijftigplussers zijn de vakantieplannen in de war gegooid door (de maatregelen tegen) het coronavirus: bij 42% gaat een vakantie helemaal niet door, bij 21% is deze gewijzigd, bijvoorbeeld uitgesteld of ingekort. De helft van de vijftigplussers verwacht echter dit jaar nog op vakantie te gaan. Van deze groep wil 67% in eigen land blijven. Slechts 3% wil naar een land buiten Europa. Verder verwacht 46% van de respondenten korter weg te zijn dan gepland.


Auto

De auto is een populair vervoermiddel op reis: 70% zegt hiervoor te kiezen. Slechts 10% wil met het vliegtuig. Wat opvalt is dat 52% van de reizigers zo kort mogelijk van tevoren de vertrekdatum bepaalt. En een flinke meerderheid (81%) heeft zich voorgenomen om bepaalde plekken te mijden, zoals grote steden en drukke toeristische attracties (musea, pretparken of bezienswaardigheden).

(Lees het hele artikel op www.dehillegommer.nl)


Hulp bij onlinedonorregistratie

Regio n De nieuwe Donorwet is 1 juli in werking getreden. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar staat vanaf nu in het nieuwe Donorregister. Het is belangrijk om een keuze in te vullen. Dan weet familie, partner of vriend(in) of iemand na overlijden orgaan- en weefseldonor wil worden.

Wanneer iemand geen registratie in het Donorregister maakt, word je automatisch geregistreerd met ‘geen bezwaar’ tegen donatie van organen of weefsel. Of je donor wordt is een belangrijke keuze. Voor meer informatie en uitleg bij hoe je een keuze maakt kan je terecht bij de Bibliotheek Bollenstreek. In de vestiging in Lisse vindt op 27 augustus van 14.00 tot 16.00 uur een workshop onlinedonorregistratie plaats. Hier kan iedereen die een werkend DigiD heeft terecht voor hulp bij het digitaal registreren in het donorregister. Tijdens de workshop wordt informatie gegeven over de keuzes die gemaakt kunnen worden en deelnemers maken een registratie aan in het Donorregister. Na afloop krijgen deelnemers een uitgebreide handleiding mee, zodat de keuze op een later moment eventueel aangepast kan worden. Per workshop zijn 8 plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl of bij de balie van de Bibliotheek Bollenstreek. Deelname kost € 5,- voor leden / € 7,50 voor niet-leden.