De dagpauwoog die Joke op de gevoelige plaat legde. | Foto: Joke Hogewoning
De dagpauwoog die Joke op de gevoelige plaat legde. | Foto: Joke Hogewoning Foto: Joke Hogewoning

Dagpauwoog poseert voor Joke

Lisse n Joke Hogewoning uit Lisse trekt er graag op uit om vogels en vlinders te fotograferen. Dat doet ze sinds ze in 2017 stopte met werken.

Deze dagpauwoog kwam ergens in juli voor haar lens in de tuin van kasteel Keukenhof. De foto werd gekozen tot Foto van de Maand in de Facebookgroep Je ben Lisser als...

De man van Joke fotografeert ook graag, vertelt Joke. "Maar het liefst ga ik er in mijn eentje op uit, zodat ik alles wat vliegt op de plaat kan leggen. De tijd van het jaar bepaalt wat ik ga doen."

Niet elke foto is goed, dat bleek ook bij het kieken van de vlinder. "Voordat het naar mijn zin was heb ik zeker 50 opnames gemaakt. En telkens ging hij er mooier voor zitten! Ik heb deze zomer al veel verschillende vlinders op de gevoelige plaat gezet en telkens is het een uitdaging om weer een nieuwe soort te vinden", aldus Joke.


Skol houdt challenges in de buitenlucht

REGIO n In de tweede week van de zomervakantie stonden er allerlei challenges op de planning bij de BSO’s van Skol Kinderopvang.

Tijdens de vogelchallenge gingen zij de natuur in, op zoek naar vogels. Ze zagen veel verschillende soorten vogels en eenden voorbijkomen, zoals merels, koolmezen en meerkoeten. Sommige kinderen zagen er - volgens eigen zeggen - wel meer dan 300! Ook gingen ze in de natuur op zoek naar verschillende dingen, zoals ‘iets wat leeft’, ‘iets wat lekker ruikt’ en ‘iets wat rood is’, met de natuurchallenge.

Dan was er nog de fluisterchallenge. Alle kinderen zaten in een kring en één van hen bedacht een zin en fluisterde die zin in het oor van zijn linkerbuurman. Die fluisterde de zin op zijn beurt in het oor van zijn linkerbuurman. Zo ging het door tot de zin de hele kring rond was geweest. Het laatste kind in de kring sprak de zin hardop uit. Was dit dezelfde zin als aan het begin? Nee, dat was zeker niet altijd het geval en dat zorgde juist voor veel hilariteit bij de kinderen.


Nog meer activiteiten

De komende weken staan er nog veel meer leuke activiteiten op de planning. Ben je benieuwd? Neem dan een kijkje op www.skolkinderopvang.nl/vakantie. Daar is per BSO het programma te vinden.

Afbeelding