Dit jaar vindt de kortebaandraverij plaats in Duindigt in plaats van op de Heereweg in Lisse. | Foto: pr
Dit jaar vindt de kortebaandraverij plaats in Duindigt in plaats van op de Heereweg in Lisse. | Foto: pr Foto: pr

Feestweek Lisse gaat door, geen kermis en jaarmarkt

Lisse n De feestweek in Lisse gaat definitief door. De organisatie is erin geslaagd zo'n 50 evenementen te selecteren die coronaproof kunnen worden gehouden. Het slotstuk, de kortebaandraverij, kan ook plaatsvinden, alleen niet in Lisse zelf. Daarvoor wijkt men uit naar Duindigt.

"In samenwerking met de kortebaanbond en NDR is dit alternatief in Wassenaar tot stand gekomen. De draverij wordt op de zandbaan verreden. Er is een totalisator en er kunnen rond de 700 mensen de draverij daar live volgen. Natuurlijk wordt een livestream opgezet zodat iedere Lisser de draverij thuis, bij de vereniging of in de horeca via internet kan volgen. Via internet kun je vanzelfsprekend aan de totalisator meedoen. Een deel van de totalisatoromzet vloeit, zoals altijd, in onze verenigingskas en dat kunnen we goed gebruiken! Voor diegene die naar Duindigt gaan is de toegang gratis. Lisse en de kortebaandraverij is een diepgewortelde traditie. Er is veel enthousiasme voor dit alternatief ook bij pikeurs, trainers en eigenaren. Op 24 september laten we 'gespreid massaal' zien dat Lisse van haar kortebaan houdt", zo laat het bestuur van de HDV weten.

Voor kermis- en jaarmarktliefhebbers is het dit keer afzien, want beide evenementen gaan deze feestweek niet door. De commissies hebben alle evenementen doorgelicht op het verantwoord kunnen organiseren, rekening houdend met de geldende richtlijnen voor horeca, sportverenigingen en evenementen in het algemeen. "Veruit de meeste evenementen die we gaan organiseren maken gebruik van sport- en horeca-accommodaties. Waar het gaat om het aantal deelnemers beperken wij ons tot het aantal dat op dit moment wettelijk voor de betreffende accommodatie is toegestaan. Soms organiseren wij een evenement twee keer op verschillende dagen om zodoende toch aan de verwachte vraag te kunnen voldoen." Niet bij alle evenementen kan publiek aanwezig zijn, omdat niet overal rekening kan worden gehouden met de anderhalvemetermaatregel. De HDV streeft ernaar het complete programma voor de feestweek eind augustus op de website te zetten. Inschrijving en betaling vinden ook online plaats. "Zo kunnen we eenvoudig het maximaal aantal deelnemers per evenement regulieren en waarborgen. Gebleken is dat er volop interesse is van verenigingen, horeca, gemeente en derden om mee te werken er een succesvolle feestweek van te maken. Daar zijn we als bestuur uitermate blij mee!"

De HDV wil uiterlijk 12 augustus de vergunningaanvraag inclusief bijbehorend coronaveiligheidsplan bij de gemeente indienen. De feestweek vindt plaats van 17 tot en met 24 september.


Alternatieven voor zwemmen

Lisse n Deze zomer organiseert Sportfondsen Lisse activiteiten voor iedereen die lekker in beweging wil blijven. Door de tijdelijke sluiting van het zwembad is zwembadbezoek van 19 juli tot 1 oktober niet mogelijk, maar om te kunnen blijven sporten, zijn er genoeg alternatieven.

"We hebben wij een programma in elkaar gezet met activiteiten in de gymzaal, sporthal of sportveld. Nu er niet gezwommen kan worden, hopen wij met dit aanbod onze vaste bezoekers toch een alternatief te kunnen bieden”, aldus buurtsportcoach Giselle Slotboom. Zo wordt op maandagavond een uitdagende bootcamp gegeven in de gymzaal voor de AquaBootcampers, floatfitters en banenzwemmers. Speciaal voor de vitale senior is er op dinsdag -en donderdagochtend Aquadroog. Kijk voor meer informatie op sportfondsenlisse.nl.